12.04.2012 07:27

"Gaismas nesēja" Rīgas reģionā - Ķekavas bibliotekāre

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
2012. gada "Pagasta bibliotekārs - gaismas nesējs" Rīgas reģionā - bibliotekāre Sanda Zālamane. 2012. gada "Pagasta bibliotekārs - gaismas nesējs" Rīgas reģionā - bibliotekāre Sanda Zālamane. www.parkulturu.lv

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Atbalsta biedrība jau sesto gadu rīko konkursu "Pagasta bibliotekārs - gaismas nesējs", kurā no katra Latvijas reģiona vienai bibliotekārei tiek piešķirts šāds tituls.

Konkursam tiek pieteikti bibliotekāri, kuri ar savu darbošanos veido bibliotēku par sava pagasta mazo "gaismas pili". Rīgas reģionā šādu atzinību izpelnījusies Ķekavas novada bibliotēkas bibliotekāre Sanda Zālamane.

"Viņa Ķekavas bibliotēkā strādā kopš 2009. gada, un ir jau iemīļota savu lasītāju vidū par dažādu radošu aktivitāšu organizēšanu un atsaucīgo raksturu un darbīgumu, kā arī ir cienīta savu kolēģu vidū," teic viņas darba biedri no Ķekavas novada Kultūras aģentūras.

Kopā ar citu reģionu bibliotekāriem uzvarētājiem Sanda tika sveikta Latvijas bibliotekāru 15. konferencē 11. aprīlī Lielajā aulā.

Konkurss "Pagasta bibliotekārs - Gaismas nesējs" ir iespēja lasītājiem pateikt paldies saviem bibliotekāriem par radošu, pašaizliedzīgu un aizrautīgu darbu, lai bibliotēkas veidotu par mazām gaismas pilīm savos pagastos - izglītības, kultūras un sabiedriskajiem centriem, kas pulcē ap sevi dažādu vecumu un interešu iedzīvotājus.

Šogad konkursam saņemts rekordliels pieteikumu skaits - vairāk nekā 50 pieteikumi. Visaktīvākie pieteicēji bijuši Vidzemē un Zemgalē.

"Ticu, ka Latvijā ir daudz bibliotekāru - gaismas nesēju un bibliotēku, kuras dēvēt par gaismas pilīm! Šogad vēlējāmies pateikt paldies bibliotekāriem īpaši tajos pagastos, kur nav citu kultūras iestāžu un bibliotēka ir kļuvusi par pagasta "sirdi" un vietu, kur mājīgā un radošā vidē pulcēties pagasta iedzīvotājiem," teic LNB Atbalsta biedrības direktore Olita Pričina-Voitika.

Jau otro gadu konkursa "Pagasta bibliotekārs - Gaismas nesējs" uzvarētājiem galveno balvu 100 latu vērtībā dāvina uzņēmums "Lursoft".