01.04.2012 16:42

Aktieris Placēns brīvdienās dodas uz laukiem un gurķu vietā audzē hiacintes

Autors  Agnese Dzene, «Rīgas Apriņķa Avīze»
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zvejniekciemā aktieris Gunārs Placēns audzē rozes – tās viņu priecē visu gadu. Zvejniekciemā aktieris Gunārs Placēns audzē rozes – tās viņu priecē visu gadu. «Rīgas Apriņķa Avīzes» arhīvs

Pēc Rīgā pavadītas ziemas aktieris Gunārs Placēns vasaru pavadīs savā Zvejniekciema mājā "Pekstiņi" Saulkrastu novadā.

Gurķus un kartupeļus viņš tur neaudzē. Tikai puķes. Jo tās priecē sirdi.

Gunārs atzīst, ka šobrīd gaida siltāku laiku, "lai nokūst sniegs un nožūst zeme. Tad pamazām varēs skatīties, ko dara puķes, kā rozes pārziemojušas". Gunārs saka, ka Zvejniekciemā it kā daudz nav – tikai 600 kvadrātmetru zemes, bet darba pietiekot. Tāpat katru nedēļu zāle jāpļauj un sēta jāapravē.

"Es jau tur neko neaudzēju – ne gurķus, ne tomātus, ne sīpolus. Bet hiacintes, tulpes, narcises, rozes. Dālijas man aug aiz mājas, bet tās es neredzu. Tikai laistu un laistu, bet smukums tiek kaimiņiem. Ja pašam gribas redzēt, tad speciāli jāiet skatīties. Toties rožu dārzs ir tāpēc, ka tās zied visu vasaru. Tulpes, narcises nozied, un paliek tikai laksti," par savu Pierīgas saimniecību pastāsta aktieris.

Gunārs stāsta, ka Zvejniekciemā augot viens bērzs, taču no tā sulas netecina. "Es viņu neaiztieku. Lai aug," aktieris nosaka. Viņš stāsta, ka arī uz tirgu šogad nav gājis, "neesmu tā speciāli uz sulām meties".

Gunārs ir aizņemts teātrī. Kopā ar sava gadagājuma kolēģiem spēlē izrādē "Pirmā grēka līcis". Aktieris saka, ka skatītāji izrādi tik ļoti iemīļojuši, ka izpirkuši biļetes jau līdz sezonas beigām. "Jūnijā desmit dienas mēs spēlēsim katru vakaru! Laikam daudziem ļoti gribas uz mums vēl paskatīties," smej aktieris.

Kad brīvāks brīdis, Gunārs arī pats aiziet paskatīties uz saviem kolēģiem. Nupat trešdien bijis uz Raimonda Paula koncertu "Miers un bērziņš". "Pēc ilgiem laikiem tiešām brīnišķīgs koncerts!"