05.08.2015 16:46

Grieķijas valdības preses pārstāve: Pirmstermiņa vēlēšanas iespējamas rudenī

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Grieķijas valdības preses pārstāve: Pirmstermiņa vēlēšanas iespējamas rudenī www.tovima.gr

Pirmstermiņa vēlēšanas Grieķijā iespējamas šī gada rudenī, trešdien paziņoja valdības preses pārstāve Olga Gerovasili. "Vēlēšanas ir iespējamas rudenī," intervijā radiostacijai "Vima" norādīja Gerovasili. "Tas galvenokārt atkarīgs no tā, cik stabila būs valdība turpmākajā periodā."

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs saskāries ar atbalsta kritumu parlamentā pēc tam, kad 13.jūlijā tika panākta vienošanās par jaunas valsts glābšanas programmas izveidi, kas ietver papildu taupības pasākumus.

Divos parlamenta balsojumos par šīm reformām pagājušajā mēnesī vairāk nekā 30 likumdevēji no "Syriza" partijas atteicās šos pasākumus apstiprināt.

Ciprs bažījas, ka šī situācija varētu atkārtoties, kad apstiprināšanai parlamentā tiks nodota galīgā vienošanās par jauno glābšanas programmu.

Premjers jau pagājušajā mēnesī brīdināja, ka viņš rīkos pirmstermiņa vēlēšanas, ja stingrās nostājas piekritēji turpinās pretoties jaunajai valsts glābšanas programmai.

Tā kā ir šaubas par aptuveni piektās daļas "Syriza" deputātu atbalstu, 41 gadu vecais premjers jau iepriekš draudējis sarīkot pirmstermiņa vēlēšanas.

Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers trešdien sacīja, ka vienošanos par glābšanas programmu iespējams panākt pirms 20. augusta.

"Visos ziņojumos, kurus es saņemu, ir norādīts par vienošanos šomēnes, vēlams pirms 20.datuma", kad Grieķijai jāatmaksā Eiropas Centrālajai bankai (ECB) 3,4 miljardi eiro, intervijā ziņu aģentūrai AFP sacīja Junkers.

"Mēs esam ļoti pārliecināti, ka esam ļoti tuvu teksta galīgajam variantam," atzina Gerovasili.

Tomēr sarunas varētu turpināties līdz gada beigām, viņa piebilda.

"Mums būs piemērošanas likumdošana un jomas, par kurām sarunas nebūs beigušās pat līdz gada beigām, tādas kā nodarbinātība un nokavētie kredīti," sacīja valdības preses sekretāre.