27.06.2015 09:11

Tunisijas kūrortpilsētā uzbrukumā tūristu viesnīcai nogalināti 37 cilvēki

Autors  LETA/AFP/DPA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tunisijas kūrortpilsētā uzbrukumā tūristu viesnīcai nogalināti 37 cilvēki www.marhabahotels.tn

Divi kaujinieki piektdien uzbrukuši tūristu viesnīcai Tunisijas kūrortpilsētā Sūsā, nogalinot 37 cilvēkus, lielākoties ārvalstu tūristus, paziņoja Tunisijas Iekšlietu, kā arī Veselības ministrijas amatpersonas.

Kā pavēstīja Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis, viens terorists ielavījies viesnīcā "Hotel Riu Imperial Marhaba" un atklājis uguni uz viesiem. Uzbrukums noticis pludmalē, kuras tuvumā atrodas vairākas lielas viesnīcas.

Viņš paziņoja, ka lielākā daļa nogalināto ir tūristi, taču neatklāja viņu tautību. Vietējā radiostacija ziņo, ka vairums nogalināto ir briti un vācieši.

Lielākā daļa viesu viesnīcā, kurā notika uzbrukums, ir no Lielbritānijas un Centrāleiropas, paziņoja viesnīcas vadītāji.

Pēc Iekšlietu ministrijas pārstāvja teiktā, viens uzbrucējs ticis nogalināts apšaudē ar policiju, bet otrs pēc pakaļdzīšanās arestēts.

"Nekavējoties iejaucās drošības spēki un iesaistījās apšaudē ar uzbrucējiem," sacīja pārstāvis.

Nogalinātais uzbrucējs ir tunisiešu students, kurš iepriekš nebija nonācis varasiestāžu redzeslokā, pavēstīja amatpersonas.

Viņš nācis pa pludmali, slēpjot savu Kalašņikova automātu zem lietussarga, un tad atklājis uguni uz atpūtniekiem. Tad viņš caur peldbaseinu iekļuvis viesnīcā, šaujot uz sastaptajiem cilvēkiem, paziņoja amatpersonas.

Sūsas kūrortpilsēta piesaista lielu skaitu tūristu no Eiropas un Ziemeļamerikas.

Tunisijā pastiprināti drošības pasākumi pēc islāmistu martā sarīkotā asiņainā uzbrukuma Tunisas Nacionālajam Bardo muzejam, kad tika noslepkavots 21 ārvalstu tūrists un policists.