08.06.2015 15:45

Putins: tikai slims cilvēks var iedomāties, ka Krievija pēkšņi uzbruks NATO

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Putins: tikai slims cilvēks var iedomāties, ka Krievija pēkšņi uzbruks NATO  rt.com

Krievija nav drauds Rietumiem, sestdien publicētajā intervijā apgalvojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, piebilstot, ka viņš atbalsta mieru Ukrainā.

"Vēlētos teikt, ka nav nepieciešamības baidīties no Krievijas," intervijā itāļu laikrakstam "Corriere della Sera" apgalvo V. Putins, noraidot nopietna konflikta iespēju ar NATO dalībvalstīm.

"Pasaule mainījusies tik lielā mērā, ka ļaudis pie veselā saprāta šodien nespēj iedomāties liela mēroga militāro konfliktu," norāda Kremļa saimnieks. "Mums ir citas lietas, ko darīt, varu jums apliecināt."

"Tikai slims cilvēks, un arī tad tikai miegā, var iedomāties, ka Krievija pēkšņi uzbruks NATO," piebilst V. Putins, kurš nākamnedēļ gatavojas apmeklēt Itāliju.

Viņš intervijā apgalvo, ka Maskava vienīgi cenšoties sevi pasargāt no ārējiem draudiem.

Pievēršoties situācijai Ukrainā, kas pakļauta Krievijas militārajai agresijai, ko Maskava gan joprojām noliedz, V. Putins apsūdz Kijevu, ka tā nevēloties īstenot Minskas vienošanās nosacījumus un iesaistīties dialogā ar Maskavas atbalstīto tā dēvēto "tautas republiku" līderiem.

"Mēs vēlētos, lai šī vienošanās tiktu īstenota," norāda V. Putins, apgalvojot, ka Kijevas pienākums esot piešķirt "autonomiju" Kremļa finansētajām un līdz zobiem apbruņotajām teroristu bandām, kas kontrolē daļu Ukrainas austrumu teritoriju.

"Pašpasludināto republiku līderi ir publiski paziņojuši, ka pie zināmiem nosacījumiem, tas ir, īstenojot Minskas vienošanos, viņi ir gatavi izskatīt iespēju sevi atzīt par Ukrainas sastāvdaļu," norāda Krievijas prezidents.

"Domāju, ka šī pozīcija atzīstama par nopietnu sākotnējo nosacījumu, lai sāktu nopietnas sarunas," piebilst Kremļa saimnieks, vienlaikus aicinot Eiropas Savienību sniegt Kijevai "lielāku finansiālo atbalstu".