28.02.2015 02:37

Maskavas centrā piektdien noslepkavots opozīcijas līderis Boriss Ņemcovs

Autors  LETA/Newsru.com
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Piektdienas vakarā Maskavas centrā noslepkavots opozīcijas politiķis Boriss Ņemcovs, ziņo Krievijas mediji.

"Viņš gāja pa Lielo Akmens tiltu ar meiteni, kad no garāmbraucošas automašīnas izlēca neiznāmi cilvēki, četras reizes izšāva un aizbēga," pavēstīja avots tiesībsargājošās iestādēs. Kā paziņoja Iekšlietu ministrija, Ņemcovs nogalināts ar četriem šāvieniem mugurā.

Kā pastāstīja Ņemcova līdzbiedrs Mihails Kasjanovs, viņam nav nekādu versiju par notikušo. "Es esmu šokā, par kaut kādiem draudiem vai sekošanu Ņemcovs man nebija teicis," sacīja Ņemcovs.

"Es šobrīd tieši sev priekšā, diemžēl, redzu Borisa līķi. Es redzu līķi un apkārt ir ļoti daudz policijas," aģentūra "RIA Novosti" citē Ņemcova līdzgaitnieka Iļjas Jašina teikto.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atklājis, ka Putins Ņemcova slepkavības izmeklēšanu pārņēmis savā kontrolē. "Putins atzīmējis, ka šai nežēlīgajai slepkavībai ir visas pasūtījuma slepkavības pazīmes, un tai ir provocējošs raksturs," sacījis Peskovs.

Borisa Ņemcova slepkavības dēļ opozīcija atcēlusi svētdien Maskavas Marjino mikrorajonā ieplānoto pretkrīzes gājienu "Pavasaris", bet tā vietā rīkos sēru gājienu pilsētas centrā.

Maskavas dome gan paziņojusi, ka mainīt pretkrīzes gājienu uz sēru pasākumu nedrīkst.

Kā pavēstīja viens no akcijas organizatoriem Leonīds Volkovs, "jaunajā politiskajā realitātē" nav vietas maršam "ar zaļiem baloniņiem un karodziņiem". "1.martā - sēru gājiens centrā," tviterī raksta Volkovs.