26.02.2015 10:02

Brīdlovs: Krievijas izraisītais konflikts Ukrainas austrumos nav pagaidu parādība, bet gan globāls izaicinājums

Autors  LETA/Ukrinform
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brīdlovs: Krievijas izraisītais konflikts Ukrainas austrumos nav pagaidu parādība, bet gan globāls izaicinājums www.voanews.com

Krievijas izraisītais konflikts Ukrainas austrumos nav pagaidu parādība, bet gan globāls izaicinājums, trešdien paziņoja NATO spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Filips Brīdlovs.

"Salīdzinot tikai ar pagājušo gadu, Eiropa saskaras ar pavisam citu un daudz sarežģītāku drošības vidi. Tas ir globāls, nevis reģionāls izaicinājums, kuram ir noturīgs, nevis pagaidu raksturs," pavēstīja ģenerālis.

Pēc viņa teiktā, šodien ir ļoti pārliecinoši pierādījumi tam, ka Krievijas artilērija šķērsoja Ukrainas austrumu robežu konflikta sākuma posmos, ka Ukrainas teritorijā tika ievests vairāk nekā 1000 kara tehnikas vienību, tajā skaitā tanki, bruņutransportieri, smagā artilērija. "Tā tika izmantota frontes līnijās pret Ukrainas spēkiem," uzsvēra Brīdlovs.

Viņš norādīja, ka šīs darbības nekādi nepalīdz atjaunot normālas attiecības.

"Darbībām ir daudz lielāka nozīme nekā vārdiem. Un tas, ko mēs redzam konflikta zonā, ir Krievijas revanšisms, kura nespēlē pēc starptautiskiem noteikumiem un neievēro normas. Tās darbība destabilizē kaimiņvalstis reģionā un, kā jau es minēju, tai ir globāla ietekme," sacīja Brīdlovs.