22.01.2015 23:10

ASV un Kuba vēl nevienojas par vēstniecību atvēršanas datumu

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
ASV valsts sekretāra vietniece Rietumu puslodes jautājumos Roberta Džeikobsone ASV valsts sekretāra vietniece Rietumu puslodes jautājumos Roberta Džeikobsone politica.entravision.com

ASV un Kubas amatpersonas ceturtdien nav vienojušās par datumu, kad atvērs vēstniecības viena otras galvaspilsētās, taču vienojušās par jaunu tikšanos šī jautājuma izlemšanai, vēsta Vašingtonas un Havanas pārstāvji.

"Nevaru jums pateikt, kad tieši tas notiks," atbildot uz jautājumu par vēstniecību atvēršanu, žurnālistiem sacīja ASV valsts sekretāra vietniece Rietumu puslodes jautājumos Roberta Džeikobsone.

Savukārt kubiešu delegācijas vadītāja Hosefīna Vidāla pavēstīja, ka "nākotnē" gaidāmas jaunas sarunas šajā jautājumā, taču arī neminēja konkrētu datumu.

Džeikobsone, kas ir augstākā ASV amatpersona, kura apmeklējusi Kubu pēdējo 35 gadu laikā, norādīja, ka tikšanās, kas notika Havanas Kongresu centrā, bijusi "pozitīva un produktīva", taču piebilda, ka 1961. gadā sarauto attiecību normalizācija prasīs laiku.

"Šie jautājumi, kas ir pilna spektra normalizācijas sastāvdaļa, ir sarežģīti, un tie atspoguļo dziļās domstarpības starp abām mūsu valstīm, un tiks turpināta to apspriešana," atzina valsts sekretāra vietniece.