21.01.2015 10:36

Ukraina par terorisma finansēšanu vērsīsies pret Krieviju starptautiskajās tiesās

Autors  LETA/ZN.UA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins uacrisis.org

Ukraina par konvencijas pārkāpumu, ar kuru aizliegta terorisma finansēšana, pret Krieviju vērsīsies starptautiskajās tiesās, otrdien paziņoja Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins.

"Šobrīd runa ir par terorisma finansēšanas konvenciju. Tajā paredzēts mehānisms, kā konstatēt, ka viena no valstīm, kas noslēgusi vienošanos, pārkāpj savas saistības, un kādā veidā panākt, ka šī puse atgriežas pie konvencijas ievērošanas. Dažās konvencijās tā ir arbitrāžas, citās – starptautiskā tiesa. Bet visās konvencijās pirms tam ir paredzēta formāla konsultāciju stadija," norādīja P. Kļimkins.

Ukraina neiesniegs uzreiz prasību starptautiskajā tiesā, bet veiks paredzēto procedūru pilnībā, viņš norādīja.

"Ja konsultācijas nenoslēgsies ar rezultātu, kas apmierinās abas puses, mēs iesim tālāk," uzsvēra ministrs.

Viņš arī norādīja, ka Ukrainas puses rīcībā ir nepieciešamā pierādījumu bāze.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienības, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.