16.01.2015 17:09

Pāvests Filipīnās iebilst pret "mulsinošām" ģimenes vērtībām

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pāvests Filipīnās iebilst pret "mulsinošām" ģimenes vērtībām www.npr.org

Pāvests Francisks piektdien aicinājis Filipīnu katoļu līderus pretoties spēkiem, kas kārdina jauniešus ar "mulsinošām" versijām par seksualitāti, laulību un ģimeni.

Šādu viedokli 78 gadus vecais katoļu galva pirmajā pilnajā vizītes dienā Filipīnās pauda sprediķī priesteriem un mūķenēm Manilas katedrālē.

Pāvests viņus aicināja dot padomu par tradicionālajām vērtībām jauniešiem, kuri varētu būt apjukuši un nomākti, dzīvojot samaitātā sabiedrībā.

"Sludiniet kristiešu vēstījuma skaistumu un patiesību sabiedrībai, kuru kārdina mulsinoši seksualitātes, laulības un ģimenes attēlojumi," sacīja pāvests. "Kā jūs zināt, šīs lietas regulāri saskaras ar spiedienu no spēkiem, kas draud izkropļot Dieva plānu radīšanai un nodod tās vērtības, kas iedvesmojušas un veidojušas visu labāko jūsu kultūrā."

Pāvesta aicinājums nācis laikā, kad Filipīnu katoļu baznīcā notiek cīņa starp konservatīvo hierarhiju un tās sekotājiem, kuri aizvien vairāk dzīvo pēc Rietumu vērtībām.

Izņemot Vatikānu, Filipīnas ir vienīgā valsts pasaulē, kurā šķiršanās ir nelikumīga un aborts un viendzimuma laulības ir aizliegtas.

Tomēr 2012. gadā baznīca zaudēja 15 gadus ilgušo cīņu par kontracepcijas līdzekļiem, Kongresam pieņemot likumu, ka valsts drīkst izdalīt bezmaksas kontracepcijas līdzekļus un skolās mācīt par izsargāšanos.

Ik gadu simtiem tūkstošu katoļu sieviešu veic nelegālus abortus, bet daudzi dzīvo attiecībās nelaulājoties.