15.12.2014 14:48

Aptauja: 60% lietuviešu pesimistiski noskaņoti par situāciju valstī

Autors  LETA/ELTA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja: 60% lietuviešu pesimistiski noskaņoti par situāciju valstī www.fleur-de-coin.com

Vairumu lietuviešu neuzmundrina gaidāmā eiro valūtas ieviešana, sašķidrinātās gāzes termināļa būvniecības pabeigšana un aizvien pieaugošās algas, novembrī aptuveni divām trešdaļām aptaujāto atzīstot, ka viss paliek aizvien sliktāk.

Ziņu aģentūras ELTA aptaujas dati rāda, ka 39% aptaujāto uz Lietuvas nākotni raugās pozitīvi. Salīdzinot ar oktobri, optimistu skaits palielinājies par diviem procentpunktiem, lai gan 2013.gada oktobrī pozitīvi noskaņoti bija 44%.

Visbiežāk optimistiski noskaņoti ir cilvēki vecumā zem 30 gadiem, pilsētu iedzīvotāji, respondenti ar augstāko izglītību, studenti, skolēni, vadītāji, speciālisti un valsts ierēdņi, cilvēki, kuri savu ģimenes finansiālo situāciju vērtē pozitīvi, kā arī Lietuvas kristīgo demokrātu un liberāļu atbalstītāji.

Tomēr 60% aptaujāto atzīst, ka situācija valstī tikai pasliktinās. Novembrī tā uzskatīja 62%. Tomēr kopumā, salīdzinot ar pērnā gada novembri, negatīvi noskaņoto respondentu skaits audzis par sešiem procentpunktiem.

Neapmierinātību ar pastāvošo situāciju visbiežāk pauž cilvēki vecumā pēc 50 gadiem, lauku reģionos, cilvēki ar zemāko mēneša algu (434 eiro), kā arī cilvēki ar vidusskolas un koledžas izglītību, pensionāri un nenodarbinātie.