09.12.2014 13:42

Ukrainā visās pretterorisma operācijas spēku pozīcijās ieviests pamiera režīms

Autors  LETA/Interfax Ukraine
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ukrainā visās pretterorisma operācijas spēku pozīcijās ieviests pamiera režīms ekrānšāviņš no youtube.com

Pretterorisma operāciju centrs paziņojis par uguns pārtraukšanas režīma ieviešanu visās pretterorisma operācijas spēku pozīcijās Ukrainas austrumos.

"Pēc prezidenta Petro Porošenko iniciatīvas visās pretterorisma spēku pozīcijās ieviests uguns pārtraukšanas režīms," otrdien savā "Facebook" profilā pavēstīja pretterorisma operācijas preses centrs.

Porošenko, kurš pašreiz atrodas Singapūrā, apstiprināja, ka pamiers tiek ievērots.

"Šodien pirms pusotras stundas mēs izsludinājām jaunu pamieru," paziņoja prezidents, piebilstot, ka pagaidām nav atskanējis neviens šāviens.

Ukrainas valdība nodēvējusi šo pamieru par "klusuma dienu".

Kā iepriekš vēstīts, 4. decembrī Porošenko tikšanās laikā ar aizsardzības spēku vadītājiem tika izstrādāts rīcības plāns Minskas vienošanās noteikumu izpildei par "klusuma dienas" ievērošanu, kas sākās šodien.

Pēc 5. septembrī parakstītās Minskas vienošanās, kuras mērķis ir situācijas noregulēšana Ukrainas austrumos, atkārtoti tika paziņots par "klusuma dienu" ieviešanu, tomēr kaujinieki pamieru pārkāpa.

Tika arī nolemts, ka kārtējā trīspusējā kontaktgrupu tikšanās par situāciju Donbasā notiks 9. decembrī, tomēr šodien tā tika atlikta vismaz līdz piektdienai.

Porošenko Singapūrā uzstājās ar lekciju akadēmiķiem, diplomātiem un uzņēmējiem. Viņš sacīja, ka Ukraina ir gatava pārstāt asiņot, bet ne uz brīvības, demokrātijas, suverenitātes un neatkarības rēķina.

Viņš norādīja, ka konflikts Austrumukrainā nav tikai karš par Ukrainu, bet "karš par brīvību, par demokrātiju, par Eiropu".