04.12.2014 13:54

Putins: Rietumi sankcijas izmanto Krievijas graušanai

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Putins: Rietumi sankcijas izmanto Krievijas graušanai rt.com

Savā ikgadējā uzrunā par stāvokli valstī Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien paziņoja, ka Rietumi Krimas aneksiju un iebrukumu Ukrainā izmantojoši vienīgi kā iemeslu, lai vērstu pret Maskavu sankcijas.

"Ik reizi, kad, pēc kāda domām, Krievija kļūst pārāk stipra, neatkarīga, nekavējoties tiek piemēroti šie instrumenti," uzrunājot abu parlamenta palātu deputātus, valdības locekļus un uzaicinātos Krievijas elites pārstāvjus, apgalvoja Kremļa saimnieks.

Rietumi "būtu izmantojuši kādu citu attaisnojumu, lai iegrožotu Krievijas pieaugošās iespējas", ja pie rokas negadītos situācija Ukrainā, piebilda Putins.

Tajā pašā laikā viņš ciniski paziņoja, ka Krievija ievērojot Ukrainas suverenitāti, piebilstot, ka Maskava savulaik esot atbalstījusi ne tikai Ukrainas, bet arī citu PSRS republiku kļūšanu par suverēnām valstīm.

Taču Krimas agresija, kā kārtējo reizi apgalvoja Krievijas līderis, esot notikusi pilnīgā saskaņā ar starptautiskajām tiesībām, un Maskava negrasoties piekāpties Rietumu spiedienam šajā jautājumā.

Vienlaikus Putins uzsvēra, ka Krievija nesaraušot savas attiecības ar Rietumiem.

"Nekādos apstākļos mēs negatavojamies sašaurināt savas attiecības ar Eiropu un Ameriku. Tajā pašā laikā mēs atdzīvināsim un paplašināsim tradicionālās attiecības ar Amerikas kontinenta dienvidiem, turpināsim sadarbību ar Āfriku, ar Tuvo Austrumu valstīm," sacīja prezidents.