09.10.2014 14:35

Spānijas slimnīcā aizdomās par inficēšanos ar Ebolas vīrusu ievietoti vēl trīs cilvēki

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Spānijas slimnīcā aizdomās par inficēšanos ar Ebolas vīrusu ievietoti vēl trīs cilvēki generationnwo.com

Trešdien Spānijas slimnīcā aizdomās par inficēšanos ar Ebolas vīrusu nogādāti vēl trīs medicīnas darbinieki, lai novērotu viņu veselības stāvokli.

Divi no tiem ir ārsti, kuri slimnīcā nonākuši pēc saskarsmes ar Ebolas vīrusa inficēto medmāsu. Trešais pacients ir slimnieku kopējs, kuram ir bijusi saskarsme ar diviem spāņu misionāriem, kas nomira pēc inficēšanās ar vīrusu Āfrikā.

Madrides slimnīcas pārstāvis paskaidroja, ka pacientam ir konstatēti vīrusa simptomi un veikta pārbaude, tomēr rezultāti vēl nav zināmi.

Vienlaikus noskaidrots, ka divi cilvēki, kas līdz šim slimnīcā atradās ārstu uzraudzībā, ar vīrusu nav inficēti un jau ir izrakstīti.

Kopā Madrides Karlosa III slimnīcā izolācijā atrodas septiņi cilvēki - trīs jauni pacienti, inficētā medmāsa un viņas vīrs, kā arī vēl divas medmāsas.

Inficētā medmāsa, Terēza Romero, rūpējās par diviem Ebolas vīrusa slimniekiem, kas kļuva par šīs slimības upuriem.

Amatpersonas paskaidroja, ka drošības nolūkos uzraudzīti tiek vēl apmēram 50 cilvēki, galvenokārt medicīnas darbinieki, kam bijis kontakts ar inficēto medmāsu.

Trešdienas sākumā veselības ministre Ana Mato informēja, ka nevienam no inficētās medmāsas kolēģiem vīrusa simptomi nav novēroti. Kā ministre norādīja žurnālistiem, "patlaban mums nav pierādījumu, ka vēl kādam darbiniekam ir simptomi."