03.10.2014 09:55

Nūlenda: Krievija apdraud Centrāleiropu tikpat lielā mērā kā islāmisti

Autors  LETA/Ukrinform
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Iesaistoties cīņā ar džihādistu grupējumu "Islāma valsts" (IV), pasaules sabiedrībai nevajadzētu nenovērtēt draudus, ko rada Krievijas iejaukšanās Ukrainā, paziņojusi ASV valsts sekretāra vietniece Eiropas jautājumos Viktorija Nūlenda.

"IV draudi Centrāleiropai ir tikpat lieli kā no Krievijas puses," Vašingtonā notiekošajā ASV-Centrāleiropas forumā paziņoja Nūlenda.

Viņa aicināja pasaules sabiedrību "strādāt pie tā, lai Centrāleiropas teritoriju padarītu nepieejamu terorisma un ekstrēmisma idejām".

Apspriežot iespējamos konflikta atrisinājuma ceļus Ukrainas austrumos, Nūlenda pauda pārliecību, ka militāra risinājuma tam nav. "Mēs ticam, ka ASV un Eiropas Savienības ar sankciju palīdzību izdarītais spiediens uz Krieviju dziļi ietekmē Krievijas ekonomiku," viņa paziņoja.

Nūlenda uzsvēra Minskas pamiera vienošanās izpildes svarīgumu, ko Ukraina pilda lielākā mērā nekā Krievija. Kad vienošanās tiks pilnībā izpildīta, sāksies dažu Krievijai noteikto sankciju atcelšana, taču Maskavas rokās ir tas, vai šo laiku paātrināt vai paildzināt, norādīja Nūlenda.