25.09.2014 13:21

Kemerons atvainosies karalienei par izteikumiem, ka viņa "murrājusi"

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kemerons atvainosies karalienei par izteikumiem, ka viņa "murrājusi" www.thespinalley.co.uk

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons personīgi atvainosies Lielbritānijas karalienei Elizabetei II par izteikumiem, ka viņa "murrājusi", kad premjers viņu telefoniski informējis par Skotijas referenduma rezultātiem, ceturtdien ziņo valsts mediji.

Otrdien tika nofilmēta Kemerona privāta saruna ar bijušo Ņujorkas mēru Maiklu Blūmbergu, kad viņš bija ieradies ASV uz ANO Ģenerālo asambleju.

Sarunā Kemerons stāstījis, ka zvanījis karalienei tieši pēc Skotijas referenduma rezultātu uzzināšanas un ka karaliene sarunas laikā esot no prieka "murrājusi".

Kemerons izteica dziļu nožēlu un kaunu par saviem izteikumiem. Tiek uzskatīts, ka viņš karalienei atvainosies nākamās iknedēļas tikšanās laikā.

"Tā bija privāta saruna, bet pavisam noteikti privāta saruna, kurai nevajadzēja būt un kas neatkārtosies," viņš Ņujorkā skaidroja žurnālistiem. "Lai to apliecinātu, mans birojs jau ir sazinājies ar karaļnamu, un es darīšu to pašu."

Karalienei jābūt neitrālai tādos politiskajos jautājumos kā Skotijas neatkarības sarunas. Karaļnama amatpersonas uzstāja, ka viņa nemēģinās ietekmēt Skotijas referendumu.

Skotijas pirmais ministrs Alekss Salmonds, kurš vadīja kampaņu par Skotijas neatkarību, BBC pauda viedokli, ka Kemerons ir premjerministrs jau četrus gadus, bet joprojām "nav iemācījies pamata pieklājību netenkot par Viņas Majestātes karalienes lietām".