25.08.2014 16:32

Krievi sākuši "pārtikas tūrismu" uz Somijas veikaliem

Autors  LETA/NBN
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pirms "embargo ieviešanas" divas trešdaļas no visa Somijas pārtikas eksporta uz Krieviju veidoja uzņēmuma "Valio" ražotie piena izstrādājumi Pirms "embargo ieviešanas" divas trešdaļas no visa Somijas pārtikas eksporta uz Krieviju veidoja uzņēmuma "Valio" ražotie piena izstrādājumi www.yle.fi

Krievi sākuši masveidā doties uz Somiju "pārtikas tūrismā" ar mērķi iepirkt Somijā ražotās preces, ziņo telekanāls "Doždj".

""Tūristus" no Pēterburgas ieved ar autobusiem, un pēdējo dienu laikā to skaits ir palielinājies pusotru reizi. Krievi izslauka siera, eļļas un piena plauktus, šos produktus iepērkot kastēm," ziņo telekanāls.

Krievijas pilsoņi izpērk "Putina produktus", kas ir bijuši paredzēti Krievijas tirgum, bet nav tikuši importēti Krievijas noteiktā embargo dēļ.

Visaktīvākā tirdzniecība notiek pierobežas pilsētā Lapēnrantā.

Somi šo parādību jau nosaukuši par "produktu ralliju".

Kā ziņots, 7. augustā noteiktais Krievijas embargo attiecas uz liellopu gaļu, cūkgaļu, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieru, pienu un piena produktiem, kas tiek importēti no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu.

Tikmēr Krievijas lauksaimniecības ministrs Nikolajs Fjodorovs piektdien paziņoja, ka Krievijas lauksaimniecības nozarei nepieciešamas papildu investīcijas 636 miljardu rubļu (13,2 miljardu eiro) apmērā, lai aizvietotu produktus, kurus Maskava iekļāvusi importa aizlieguma sarakstā.