08.08.2014 10:53

Palestīnieši atsāk Izraēlas apšaudīšanu

Autors  LETA/AFP/DPA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Palestīnieši atsāk Izraēlas apšaudīšanu www.dailymail.co.uk/EPA

Jau dažas minūtes pēc pamiera beigām palestīniešu kaujinieki piektdien no Gazas sektora sākuši ar raķetēm apšaudīt Izraēlas teritoriju, ziņo izraēliešu varasiestādes.

Vismaz viena raķete notriekta virs Aškelonas, kas atrodas 50 kilometrus uz dienvidiem no Telavivas, pavēstīja armijas pārstāvis.

Kā ziņo armija, kopš plkst.8, kad beidzās trīs dienu ilgais pamiers, palestīniešu kaujinieki izšāvuši uz Izraēlas dienvidiem jau vairāk nekā desmit raķetes. Izņemot raķeti, kas notriekta virs Aškelonas, pārējās nokritušas neapdzīvotās vietās Izraēlas dienvidos.

Par trīs raķešu "Grad" izšaušanu pret Aškelonu atbildību uzņēmies kaujinieku grupējuma "Islāma džihāds" bruņotais spārns "Al Kudsas brigādes".

Ziņu aģentūras AFP žurnālists un aculiecinieki ziņo, ka iedzīvotāji Gazas austrumos pamet savas mājas, baidoties no Izraēlas atbildes uzbrukumiem.

Kā vēstīts, divas raķetes palestīniešu kaujinieki izšāva jau naktī uz piektdienu, pirms pamiers bija beidzies.

Neilgi pirms pamiera beigām "Hamas" pārstāvji paziņoja, ka palestīniešu islāmistu grupējuma kontrolētā valdība Gazas joslā to nepagarinās, jo Izraēla esot noraidījusi "Hamas" priekšnoteikumus.

Arī kaujinieku grupējuma "Islāma džihāds" pārstāvis, kas piedalījās Kairā notikušajās sarunās, apliecināja, ka viņa pārstāvētā organizācija nepiekrīt pamiera pagarināšanai.

"Mums ir viena pozīcija. Mēs noraidām pamiera pagarināšanu. Tas ir galīgais lēmums. Izraēla neko nepiedāvā," pēc ilgas tikšanās ar Ēģiptes vidutājiem izteicās viens no "Hamas" pārstāvjiem, piebilstot, ka izraēlieši nepiekrītot Gazas joslas blokādes pārtraukšanai.

Savukārt "Islāma džihāda" pārstāvis pavēstīja, ka lēmums pamieru nepagarināt ir saskaņots ar "Hamas". Uz jautājumu, vai pēc plkst.8 tas nevarētu tikt pārskatīts, viņš atbildēja: "Nedomāju gan."

Iepriekš Izraēla pauda gatavību pagarināt pamieru uz nenoteiktu laiku, taču brīdināja, ka gadījumā, ja palestīnieši atsāks tās teritorijas apšaudīšanu, uz to reaģēs ar bruņotu spēku.