07.08.2014 12:59

Krievija nosaka ievešanas aizliegumu lielākajai daļai ES un ASV pārtikas preču

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Krievija noteikusi "pilnīgu embargo" lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no Eiropas Savienības (ES), ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu.

Par to ceturtdien paziņoja Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

Krievijas valdības lēmumā "Par atsevišķu ekonomisko mēru ieviešanu Krievijas Federācijas drošības nodrošināšanas labā" uz vienu gadu noteikts aizliegums ievest valstī no Eiropas Savienības, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas liellopa, cūkas un putnu gaļu, desas izstrādājumus, augļus un dārzeņus, riekstus, zivis un vēžveidīgos, kā arī piena produktus.

Lēmums neattiecas uz bērnu pārtiku. Embargo stājas spēkā ar lēmuma parakstīšanas dienu, taču varētu tikt pārskatīts, ja "mūsu Rietumu partneri nodemonstrēs konstruktīvu pieeju", norādīja D.Medvedevs.

Krievijas oficiālie statistikas dati liecina, ka Krievija importē aptuveni trešo daļu no patērētās pārtikas, ziņo LETA. Lielu daļu no pārtikas importa veido produkti no Austrumeiropas valstīm. Krievijas mediji vēsta, ka gaļas izstrādājumus plānots importēt no Dienvidamerikas – Brazīlijas un Argentīnas, bet augļus un dārzeņus – no Turcijas un Azerbaidžānas.

Krievijas valdība ceturtdien arī noteica aizliegumu Ukrainas lidsabiedrību lidmašīnām šķērsot Krievijas gaisa telpu.

Iepriekš:

Putins uzdod valdībai gatavot atbildes pasākumus uz Rietumu sankcijām

Krievija ierobežos tirdzniecību un sadarbību ar valstīm, kas pret to ieviesušas ekonomiskās sankcijas