22.07.2014 16:28

Putins sola ietekmēt prokrieviskos kaujiniekus Ukrainas austrumos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Putins sola ietekmēt prokrieviskos kaujiniekus Ukrainas austrumos ktla.com

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien solījis darīt visu iespējamo, lai palīdzētu nodrošināt notriektās "Malaysia Airlines" lidmašīnas katastrofas izmeklēšanu.

"Mums lūdz ietekmēt [Ukrainas] dienvidaustrumu kaujiniekus. Protams, mēs darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai nodrošinātu pilnīgu, visaptverošu un caurskatāmu izmeklēšanu," Putina teikto Nacionālās drošības padomes sēdē citē aģentūra "Interfax".

Viņš arī paziņoja par nepieciešamību aicināt amatpersonas Kijevā demonstrēt "elementāras pieklājības normas" un vismaz uz katastrofas izmeklēšanas laiku pārtraukt pretterorisma operāciju.

Pēc Krievijas prezidenta vārdiem, brīdī, kad kaujinieki nodeva lidmašīnas "melnās kastes" Malaizijas ekspertiem, sācies Ukrainas armijas uzbrukums un "starptautiskie speciālisti, kas bija ieradušies traģēdijas vietā, nevarēja pacelt galvas".

Kā zināms, jau "Malaysia Airlines" lidmašīnas katastrofas dienā V.Putins atbildību par notikušo novēla uz Ukrainu, virs kuras teritorijas notikusi "briesmīgā traģēdija".

Uzstājoties Nacionālās drošības padomes sēdē, V.Putins atzina, ka šobrīd Krievijas teritoriālajai vienotībai un suverenitātei tiešu draudu nav. Taču vienlaikus paziņoja, ka Krievija "adekvāti reaģēs" uz mēģinājumiem no ārpuses vājināt valsts pozīcijas starptautiskajā arēnā ar specdienestu vai "kabatas nevalstisko organizāciju" palīdzību.