14.07.2014 16:49

Pāvests Francisks atzinis – 2 % priesteru ir pedofili

Autors  Delfi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pāvests Francisks atzinis – 2 % priesteru ir pedofili www.foto.delfi.lv/AP/Scanpix

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks intervijā itāļu laikrakstam "La Repubblica" esot atzinis, ka starp katoļu priesteriem divi procenti ir pedofili, pirmdien, 14. jūlijā, vēsta vairāki pasaules plašsaziņas līdzekļi.

Katoļu baznīcas galva nedēļu pēc tam, kad atvainojās visiem nepilngadīgajiem, kuri cietuši no garīdznieku seksuālās izmantošanas, "La Repubblica" žurnālistam sniedzis interviju, kurā sacījis, ka starp katoļu baznīcas garīdzniekiem 2 % ir pedofili.

Intervijā Francisks atkārtoti nosodījis pedofiliju, sakot, ka tā ir "mūsu baznīcas spitālība". Šajā intervija Francisks arī esot teicis, ka starp pedofiliem baznīcā ir arī bīskapi un pat kardināli.

Tikmēr Vatikāns apšaubījis intervijā publicēto citātu precizitāti. Vatikāna pārstāvji norādījuši, ka žurnālists interviju nav nedz ierakstījis diktofonā, nedz stenografējis to vārds vārdā, norādot, ka publicētais teksts ir manipulācija ar lasītājiem.

Taču organizācija, kura aizstāv mācītāju seksuālās vardarbības upurus "Survivors Network of Those Abused by Priests", pēc šīs intervijas paziņojusi, ka pedofilu baznīcā ir krietni vairāk par diviem procentiem.

Uz interviju Francisku bija aicinājis slavenas Itālijas žurnālists, viens no "La Repubblica" dibinātājiem ateists Eudžēnio Skalfari. Viņam ar katoļu baznīcas galvu kopumā ieplānotas vairākas sarunas, tostarp par celibātu un sieviešu ordinēšanu.