11.07.2014 16:28

Izraēla bombardē Gazu; bojāgājušo skaits sasniedz simtu

Autors  Delfi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Izraēla jau ceturto dienu veic uzlidojumus mērķiem palestīniešu kontrolētajā Gazas joslā, bet Palestīnā bojāgājušo skaits piektdien ir sasniedzis simtu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kopš otrdienas, kad Izraēla ar mērķi pārtraukt raķešu uzbrukumus tās teritorijai sāka ofensīvu, ir notikuši simtiem uzlidojumu un triecienu pa objektiem Gazā. Palestīniešu kaujinieki tikmēr turpina izšaut raķetes pa Izraēlas pilsētām, radot postījumus un ievainojumus.

100 cilvēku ir gājuši bojā, bet 675, galvenokārt civiliedzīvotāji, ir ievainoti, informē Palestīnas pašpārvaldes Veselības ministrija. Savukārt Izraēla ziņo, ka triecienos ir nogalināti "desmitiem teroristu".

Pēdējie bojāgājušie ir divi cilvēki, kuri piektdien uzbrukuma brīdī braukuši automašīnā, informē avoti Palestīnā. Aizvadītajā naktī uzlidojumā kādai mājai Rafahā nogalināti trīs vīrieši un divas sievietes.

Vēl vienā gaisa triecienā Rafahā gājusi bojā meitene, bet uzbrukumā pie Gazas pilsētas iznīcināts kaujinieks, kurš pārvietojies ar motociklu.

Izraēlā piektdien ievainoti trīs cilvēki, kad no Gaza izšauta raķete trāpījusi degvielas uzpildes stacijā Ašdodā, informē Izraēlas amatpersonas. Trīs raķetes virs Telavivas pārtvērusi aizsardzības sistēma "Dzelzs kupols", ziņo militāristi.

Izraēla ir norādījusi, ka vajadzības gadījumā sāks sauszemes uzbrukumu Gazai un ir sākusi daļēju rezervistu mobilizāciju. Tikmēr ASV prezidents Baraks Obama telefonsarunā ar Izraēlas premjeru Benjaminu Netanjahu paziņojis, ka ASV ir gatavas būt par starpnieku pamiera panākšanā.