09.07.2014 14:50

Homoseksuāļi Ziemeļīrijā draud iesūdzēt tiesā konditoreju, kas nevēlējusies viņiem pagatavot torti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vēstulē uzņēmumam pieprasīts "izbeigt pretlikumīgo diskrimināciju" septiņu dienu laikā. Ja tas netiks darīts, komisija uzņēmumu iesūdzēs tiesā. Vēstulē uzņēmumam pieprasīts "izbeigt pretlikumīgo diskrimināciju" septiņu dienu laikā. Ja tas netiks darīts, komisija uzņēmumu iesūdzēs tiesā. Krišjānis Grantiņš

Ziemeļīrijas Vienlīdzības komisija draud vērsties tiesā pret konditorejas uzņēmumu, kas atteicies izpildīt geju un lesbiešu tiesību aktīvista pasūtījumu.

Proti, tas bija – pagatavot torti, uz kuras redzami populārās bērnu televīzijas programmas "Sezama iela" varoņi Bērts un Ērnijs, kā arī sauklis "Atbalstiet homoseksuāļu laulības!", vēsta LETA--AFP.

Uzņēmuma "Ashers Baking Co" pārstāvji skaidroja, ka šādas tortes pagatavošana būtu pretrunā ar tā vadības reliģiskajiem uzskatiem.

Tortes pagatavošana ar šādu saukli un homoseksuāļu tiesību aizstāvju organizācijas "QueerSpace" logo faktiski nozīmētu atbalstu viendzimuma laulību ieviešanai Ziemeļīrijā un tas būtu pretrunā ar vadītāju reliģisko pārliecību, savukārt norādīja uzņēmumā.

Tomēr Ziemeļīrijas Vienlīdzības komisija tagad piesūtījusi uzņēmumam vēstuli, norādot, ka tas ir pārkāpis likumu.

Vēstulē uzņēmumam pieprasīts "izbeigt pretlikumīgo diskrimināciju" septiņu dienu laikā. Ja tas netiks darīts, komisija uzņēmumu iesūdzēs tiesā.

Atteikums pagatavot kūku ir diskriminācija seksuālās orientācijas dēļ, uzskata komisijā.

Torte tika pasūtīta 17. maijā, Starptautiskās dienas pret homofobiju sarīkojumam, ko organizēja Nortdaunas domnieks Endrū Mjuars.

Galu galā torti tomēr pagatavojis cits konditorejas uzņēmums.

Ziemeļīrija ir vienīgā Apvienotās Karalistes daļa, kur homoseksuāļu laulības nav legalizētas.