02.07.2014 12:49

Ukrainas aizsardzības ministrs: Pretterorisma operācija beigsies tad, kad pēdējais algotnis pametīs valsti

Autors  Delfi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ukrainas aizsardzības ministrs: Pretterorisma operācija beigsies tad, kad pēdējais algotnis pametīs valsti www.foto.delfi.lv/AP/Scanpix

Pretterorisma operācija nemierīgajos Ukrainas austrumu reģionos var tikt pārtraukta tikai tad, ja pretinieki pieņems prezidenta miera plānu.

Tā par Ukrainas aizsardzības ministra pienākumu izpildītāja Mihaila Kovaļa teikto vēsta aģentūra UNIAN:


"PTO [pretterorisma operācija] beigsies tad, kad pēdējais algotnis aizies no mūsu zemes. Mēs darīsim visu, lai tas notiktu īsos termiņos. Mēs, militāristi, izpildām uzdevumu, bet ja mūsu ienaidnieki pieņems noteikumus, kurus nosaka mūsu prezidents, esmu pārliecināts, ka drīz iestāsies miers," televīzijas intervijā paziņoja Kovaļs.

Kovaļs arī paskaidroja, ka Ukrainas spēki pašlaik apšauda 120 mērķus, ko apstiprinājuši izlūki, kā arī tiek darīts viss, lai neciestu civiliedzīvotāji. Uguni pārtraukt būtu iespējams tikai tad, ja kaujinieki pieņems miera plāna nosacījumus.

"Situācija ir tāda, ka mums ir jāiznīcina kaujinieki, kas uz Donbasa zemi atnesa šīs bēdas. Un mēs to darām. Tāpēc pārtraukt uguni mēs varam tikai tādā gadījumā, ja mūsu pretinieki, mūsu oponenti, pieņems Ukrainas prezidenta piedāvātā miera plāna nosacījumus. Bet citādi mēs izpildām uzdevumu, meklējot un iznīcinot šos bandītiskos grupējumus," skaidro Kovaļs.

Jau vēstīts, ka pirmdien vakarā Ukrainas prezidents Petro Porošenko nolēma nepagarināt iepriekš noteikto uguns pārtraukšanu, ko regulāri pārkāpa prokrieviskie kaujinieki. Ukrainas spēki ir atsākuši separātistu pozīciju apšaudi.|

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem un algotņiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.