01.07.2014 14:57

Deputāts rosina Krievijā un Kazahstānā aizliegt valkāt sandales bez zeķēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tāpat, pēc deputāta domām, augstpapēžu apavi, kā arī kedas, louferi, mokasīni un sieviešu balerīnas rada draudus pilsoņu veselībai, jo bojā pēdas uzbūvi. Tāpat, pēc deputāta domām, augstpapēžu apavi, kā arī kedas, louferi, mokasīni un sieviešu balerīnas rada draudus pilsoņu veselībai, jo bojā pēdas uzbūvi. www.foto.delfi.lv

Muitas savienībā, kurā ietilpst Krievija Kazahstāna un Baltkrievija, varētu tikt aizliegts nēsāt sandales uz basām kājām.

Tas tiekot pamatots ar draudiem veselībai, ko rada šāda brīvdomība, kā arī ar iedzīvotāju estētiskajām vērtībām, vēsta portāls "Focus.lv", atsaucoties uz vairākiem Krievijas plašsaziņas līdzekļiem.

Jauno likuma normu esot ieteicis Krievijas Valsts domes apakšējās palātas deputāts Oļegs Mihejevs, kurš pārstāv partiju "Taisnīgā Krievija".

Deputāts ierosinājis noteikt administratīvo atbildību par sandaļu nēsāšanu bez zeķēm Muitas savienības teritorijā. Pēc viņa domām, atklāta tipa apavi uz basas kājas radot draudus veselībai: sākot ar lielu iespējamību gūt traumas un beidzot ar apkārtējās vides negatīvu ietekmi uz kāju – tiešu saules staru iedarbību, ceļa putekļiem, automašīnu izplūdes gāzēm utt. No tā visa var izbēgt, gluži vienkārši uzvelkot zeķes, uzskatot O. Mihejevs.

Jāpiebilst, ka cita apstiprinājuma šai ziņai gan nav. Taču pavisam droši ir zināms, ka O. Mihejevs iepriekš ierosinājis aizliegt augstpapēžu un bezzoles apavus. To paredz viņa Muitas savienības Ekonomiskajai komisijai nosūtītais ierosinājums: iekļaut šādas normas savienības apavu Tehniskajā reglamentā.

Pēc deputāta domām, augstpapēžu apavi, kā arī kedas, louferi, mokasīni un sieviešu balerīnas rada draudus pilsoņu veselībai, jo bojā pēdas uzbūvi.