18.06.2014 09:51

Putins un Porošenko telefonsarunā apsprieduši iespējamo pamieru Ukrainā

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Putins un Porošenko telefonsarunā apsprieduši iespējamo pamieru Ukrainā rt.com

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Ukrainas prezidents Petro Porošenko otrdien telefonsarunā apsprieduši iespējamo pamieru Ukrainā un Porošenko apsolījis Putinam izmeklēt Krievijas žurnālistu nāvi Luhanskā.

Porošenko solīja izmeklēt šo lietu un īstenot nepieciešamos pasākumus žurnālistu aizsardzībai, pēc sarunas paziņoja Kremlis.

Jau vēstīts, ka mīnmetēja šāviņa sprādziena Luhanskas piepilsētā otrdien gāja bojā divi Krievijas lielākā valsts mediju uzņēmuma VGTRK darbinieki.

Žurnālists Igors Korneļuks sprādzienā guva smagus ievainojumus un mira slimnīcā, bet otrs filmēšanas grupas loceklis Antons Vološins mira notikuma vietā.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja paziņoja, ka sākusi izmeklēšanu šajā lietā un pieprasīja, lai Ukraina dara to pašu.

Maskava pārmeta Kijevai, ka tā izvērtusi "īstu teroru" pret žurnālistiem no Krievijas.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.