22.05.2014 09:24

Jaunie vilcieni Francijā izrādījušies par platu stacijām

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunie vilcieni Francijā izrādījušies par platu stacijām ekrānšāviņš no youtube.com

Jau tā finansiālās grūtībās esošajai Francijai nāksies tērēt 50 miljonus eiro un pārveidot aptuveni 1300 dzelzceļa platformas, jo tikko iegādātie jaunie vilcieni izrādījušies par lielu stacijām, trešdien paziņoja dzelzceļu operatori.

Francijas transporta sekretārs Frederiks Kuviljē nosaucis šo par "traģiski komisku, pārsteidzošu jucekli", šajā situācijā vainojot koordinācijas trūkumu starp divām Francijas valstij piederošajām dzelzceļa kompānijām SNCF un RFF.

SNCF un RFF šo mulsinoši situāciju trešdien atzina kopīgā paziņojumā pēc tam, kad par to ziņoja laikraksts "Le Canard Enchaine".

"Platāku vilcienu ieviešanai sabiedrības vajadzībām nepieciešams modernizēt 1300 no 8700 platformām Francijas dzelzceļu tīklā," norāda abi uzņēmumi.

"Le Canard Enchaine" raksta, ka SNCF izstrādājis specifikāciju jaunās paaudzes vilcieniem, tostarp vagonu platumu. Taču "SNCF gudrie inženieri aizmirsuši šo specifikāciju pārbaudīt realitātē, jo attālums starp platformām dažādās stacijās ir atšķirīgs," vēsta laikraksts.

Šī problēma skārusi 182 reģionālos vilcienus, ko piegādā Francijas "Alstom", un 159 vilcienus, ko ražo Kanādas "Bombardier" un kuru nodošana satiksmei paredzēta līdz 2016. gadam.

Kopš darbu sākšanas 2013. gadā pielāgotas jau 300 staciju platformas, bet projektu plānots pabeigt 2016. gadā.