19.05.2014 14:11

Putins liek no Ukrainas pierobežas atvilkt karaspēku, kas tur "piedalījās mācībās"

Autors  LETA/ITAR-TASS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Putins liek no Ukrainas pierobežas atvilkt karaspēku, kas tur "piedalījās mācībās" www.nbcnews.com

Krievijas prezidents Vladimirs Putins devis komandu aizsardzības ministram Sergejam Šoigu nosūtīt atpakaļ uz pastāvīgās dislokācijas vietām karaspēka daļas, kas "piedalījās mācībās" Ukrainas pierobežā - Rostovas, Belgorodas un Brjanskas apgabalos.

"Saistībā ar karaspēka sagatavošanas plānotās pavasara fāzes noslēgumu, kas paredzēja tā pārdislokāciju un kas noritēja cita starpā Rostovas, Belgorodas un Brjanskas apgabalu poligonos, prezidents Vladimirs Putins devis komandu aizsardzības ministram Sergejam Šoigu nosūtīt karaspēku, kas piedalījās mācībās, atpakaļ uz tā pastāvīgās dislokācijas vietām un turpināt kaujas apmācības tuvumā esošajos poligonos," pavēstīja prezidenta preses dienests.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Krievija februāra beigās okupēja Krimu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst.

Krievijas prezidents Putins visu Krimas krīzes laiku kategoriski noliedza, ka Krimā atrastos Krievijas karavīri, un apgalvoja, ka tur darbojas tikai un vienīgi Krimas "pašaizsardzība".

Neraugoties uz to, viņš 17. aprīlī televīzijas "tiešās līnijas" pārraides gaitā atzina, ka pirms Krimas "referenduma" un arī turpmāk Krimas pussalas teritorijā atradās vairāk nekā 20 000 Krievijas karavīru.