12.05.2014 12:20

Separātisti: Doņeckā 89 % vēlētāju nobalsojuši par atdalīšanos no Ukrainas

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Separātisti: Doņeckā 89 % vēlētāju nobalsojuši par atdalīšanos no Ukrainas ekrānšāviņš no tvrain.ru

Doņeckas apgabalā separātistu sarīkotajā "referendumā" par atdalīšanos no Ukrainas nobalsojuši 89 % vēlētāju, paziņojis Romāns Ļagins, kas uzdodas par Krievijas atbalstīto separātistu pasludinātās tā dēvētās Doņeckas republikas "Centrālās vēlēšanu komisijas" priekšsēdētāju.

10 % vēlētāju nobalsojuši pret Doņeckas pašnoteikšanos. Vēlētāju aktivitāte sasniegusi 75 %, paziņoja R. Ļagins.

Luhanskā, kur arī notika līdzīgs "referendums", separātisti galīgos balsojuma rezultātus vēl nav paziņojuši, vien norādījuši, ka līdzšinējie dati liecina, ka 94 līdz 98 % vēlētāju nobalsojuši par reģiona atdalīšanos.

Precīzākus datus Luhanskas separātisti sola sniegt ap pusdienlaiku, kad būs saņemti rezultāti no vēlēšanu iecirkņiem, kas atrodas "problemātiskajos rajonos".

Jau vēstīts, ka šos "referendumus" neapmeklēja neviens neatkarīgs novērotājs, kā arī Kijeva un starptautiskā sabiedrība tos uzskata par neleģitīmiem.

Luhanskā un Doņeckā kopā dzīvo aptuveni septiņi miljoni iedzīvotāju, kas nozīmē, ja nobalsojuši vairāk nekā 70 % iedzīvotāju, kā apgalvo prokrievisko kaujinieku pašpasludinātie līderi, tad "referendumā" piedalījušies vairāk nekā 4,9 miljoni cilvēku.