27.03.2014 09:20

Norvēģi likvidē dzimumu atšķirības armijā – vīrieši un sievietes sāk gulēt kopā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Norvēģi likvidē dzimumu atšķirības armijā – vīrieši un sievietes sāk gulēt kopā www.focus.lv

Lai pilnībā likvidētu dzimuma atšķirības, Norvēģijas armijā uzbūvētas uniseksa kazarmas un ieviesta kārtība, ka vīrieši un sievietes dzīvo un guļ kopā.

Uniseksa kazarmu projekts, kad kopā guļ četri vīrieši un divas sievietes, gada sākumā izmēģināts Norvēģijas ziemeļos un pārspējis visas cerības, raksta focus.lv, atsaucoties uz "Time". "Šī pieredze mūsu meitenēm ir ļāvusi kļūt par īstiem večiem," paziņojusi jaunās programmas līdzautore Ulla Brita Lilleasa. Turklāt, tiek ziņots, ka vīriešu un sieviešu kopdzīve esot pilnībā novērsusi seksuālās uzmākšanās gadījumus armijā.

"Mēs neticami ātri kļuvām par vienotu komandu," stāsta viena no "veiksmīgā" eksperimenta dalībniecēm. "Kopdzīve ir pirmais un svarīgākais solis ceļā uz savstarpēju uzticēšanos."

Norvēģijas bruņotajos spēkos dien uz kontrakta pamata, taču pamatā armija tiek komplektēta uz vispārējās karaklausības pamata. Likums paredz arī alternatīvo dienestu, taču to izvēlas tikai 4 % jauniesaucamo. Norvēģija ir pirmā NATO valsts, kas ieviesusi obligāto karaklausību gan vīriešiem, gan sievietēm.