24.03.2014 09:31

Krievijas karavīri pārņēmuši vēl vienu Krimas flotes bāzi

Autors  LETA/AFP-BBC
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Krievijas karavīri pārņēmuši vēl vienu Krimas flotes bāzi www.nowtheendbegins.com

Krievijas karavīri savā kontrolē pārņēmuši vēl vienu Krimas flotes bāzi, un tas ir jau trešais šāda veida uzbrukums pēdējo 48 stundu laikā, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Krievijas karavīri flotes bāzei Feodosijā uzbrukuši agrā pirmdienas rītā no divām pusēm, izmantojot automātiskos ieročus, trokšņa granātas un bruņutransportierus.

No helikopteriem bāzē nolaidušies Krievijas gaisa desantnieki, liecina Ukrainas Aizsardzības ministrijas pārstāvja sniegtā informācija.

Ukrainas jūrnieki aizvesti trīs transportlīdzekļos, un viņu rokas bijušas sasietas.

Kāds karavīrs Feodosijas bāzē ziņu aģentūrai "Reuters" pastāstīja, ka tikuši izšauti arī šāvieni. Viņš apstiprināja, ka Krievijas karavīriem izdevies pārņemt kontroli pār šo bāzi.

Tā bija viena no pēdējām Ukrainas armijas bāzēm Krimā, kas vēl atradās Kijevas kontrolē. Krievijas spēki šo bāzi kādu laiku jau bija aplenkuši.

Krievija jau pārņēmusi lielāko daļu Ukrainas militāro bāzu Krimā, šādi pastiprinot kontroli pār šo pussalu.

Kā liecina Krievijas amatpersonu sniegtā informācija, Krievijas karogs ticis pacelts jau 189 Ukrainas militārajos objektos Krimā.

Jau vēstīts, ka Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Piektdien Krievijas parlaments ratificēja "līgumu" par Krimas aneksiju, un Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja attiecīgu likumu par Ukrainai piederošās pussalas uzņemšanu Krievijas sastāvā.

Starptautiskā sabiedrība ir asi nosodījusi Maskavas rīcību un atteikusies atzīt Krimas aneksiju.