12.03.2014 11:06

Paplašināta pazudušās Malaizijas lidmašīnas meklēšanas teritorija

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Paplašināta pazudušās Malaizijas lidmašīnas meklēšanas teritorija www.latimes.com

Sestdien pazudušās aviokompānijas "Malaysia Airlines" lidmašīnas meklēšanas teritorija paplašināta līdz Andamanu jūras dienvidu daļai, trešdien paziņoja Malaizijas amatpersonas.

Savukārt Malaizijas gaisa spēku komandieris Rodzali Dauds trešdien pavēstīja, ka varasiestādes neizslēdz iespēju, ka lidmašīna pirms pazušanas varētu būt mainījusi kursu, tomēr noliedza ziņas par lidmašīnas pamanīšanu militārajā radarā tālu no plānotā maršruta.

"Gaisa spēki neizslēdz iespēju, ka lidmašīna pirms pazušanas pagriezusies pretējā virzienā," paziņoja R. Dauds. "Tā rezultātā meklēšanas un glābšanas darbi tiek paplašināti [Malaizijas rietumu piekrastes] ūdeņos."

Taču viņš noliedza Malaizijas avīzes "Berita Harian" ziņu, kura, atsaucoties uz viņa teikto, vēstīja, ka militārais radars pēdējo reizi lidmašīnu fiksējis virs Malakas šauruma simtiem kilometru attālumā uz rietumiem no plānotā kursa.

Rodžali pavēstīja, ka "man sniedzis tādus paziņojumus" un avīzes "raksts ir skaidri neprecīzs".

Sakari ar lidaparātu sestdien pārtrūka brīdī, kad tā atradās netālu no Malaizijas un Vjetnamas gaisa telpu robežas, un tas notika aptuveni stundu pēc lidmašīnas izlidošanas no Kualalumpuras uz Pekinu. Lidmašīna tobrīd atradās aptuveni pusceļā starp Malaizijas dienvidu pilsētu Kota Baharu un Vjetnamas dienvidu punktu, lidojot vairāk nekā desmit kilometru augstumā.

Jau ziņots, ka aviokompānijas "Malaysia Airlines" lidmašīna "Boeing 777-200" pazuda sestdien ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu. Tajā atradās 239 cilvēki.

No lidmašīnas netika saņemti signāli par tehniskām ķibelēm, neatbilstošiem laikapsākļiem vai citām grūtībām.

Amatpersonas neizslēdz iespējamību, ka lidaparāts ticis nolaupīts.

Neraugoties uz intensīvajiem meklēšanas darbiem, lidaparātu joprojām nav izdevies atrast.