30.01.2014 15:07

Mihaelu Šūmaheru sākuši modināt no mākslīgās komas

Autors  www.delfi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mihaelu Šūmaheru sākuši modināt no mākslīgās komas www.caranddriver.com

Leģendārā F-1 pilota Mihaela Šūmahera pārstāvji ceturtdien oficiāli apstiprinājuši, ka mediķi sākuši darbības, lai M. Šūmaheru pamodinātu no mākslīgās komas.

Francijas laikraksts "L'Equipe" vakar ziņoja, ka Grenobles slimnīcas ārsti veic procedūras, lai noskaidrotu, vai M. Šūmahera organisms pietiekami reaģē uz stimulācijām. Tomēr F-1 leģendas oficiāli pārstāvji noliedza jebkādu informāciju un paziņoja, ka nekādu jaunumu saistībā ar viņa veselības stāvokli nav.

Tomēr šodien M. Šūmahera pārstāvji apliecinājuši, ka ārsti sākuši darbības, lai M. Šūmaheru pamodinātu no mākslīgās komas, kurā viņš atrodas pēc traģiskā kritiena pagājušā gada nogalē. Pagaidām nav zināms, kad mediķu centieniem būs kāds rezultāts.

"Šūmahera ģimene joprojām lūdz cienīt privātumu un glabāt medicīniskos noslēpumus, kā arī netraucēt ārstus, kuri strādā," teikts paziņojumā. "Šobrīd tiek mazinātas nomierinošo līdzekļu devas, lai var sākt modināšanas procesu, kas var būt ilgstošs. Vēlamies paziņot, ka informācija par šo procesu tiks atklāta, tikai tam noslēdzoties."

Atgādinām, ka F-1 leģenda 29. decembrī, slēpojot kalnu kūrortā, piedzīvoja kritienu un atsitās pret akmeņiem, gūstot smagas galvaskausa traumas. Ārsti bijušajam F-1 pilotam izraisīja mākslīgo komu, lai ar sarežģītu operāciju palīdzību glābtu viņa dzīvību.