23.01.2014 17:10

Protestētāji Ļvovā piespiež atkāpties apgabala administrācijas vadītāju; administrācijas ēka ieņemta arī Rivnē

Autors  LETA/Segodnja
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Protestētāji Ļvovā piespiež atkāpties apgabala administrācijas vadītāju; administrācijas ēka ieņemta arī Rivnē ekrānšāviņš

Sākoties Visukrainas streikam, ceturtdien ap pusdienas laiku Ļvovā pie apgabala administrācijas ēkas sapulcējušies aptuveni divi tūkstoši cilvēku, kas namu ieņēmuši un pasludinājuši, ka "pārņem varu savās rokās", ziņo vietējie tīmekļa mediji.

Protestētāji piespieduši apgabala administrācijas priekšsēdētāju Oļegu Salo parakstīt iesniegumu par amata atstāšanu.

Kā pavēstījis opozīcijas iniciatīvas grupas pārstāvis, šobrīd administrācijas ēkā tiek veidota Tautas padome, bet vietējo varu saskaņā ar Ukrainas konstitūcijas piekto pantu pārņemot tautas vēlētie Ļvovas apgabala padomes deputāti.

Iniciatīvas grupa paziņojusi, ka tikšot ieņemtas arī citas Ļvovā esošās administratīvās ēkas, piemēram nodokļu un muitas pārvaldes. Iestāžu darbs gan netikšot pārtraukts.

Arī Rivnē opozīcijas aktīvisti izsituši logus apgabala administrācijas ēkai, bet pēc tam uzlauzuši durvis un namu ieņēmuši.

Tikmēr netālu no Harkovas esošajā rajona centrā Izjumā naktī uz ceturtdienu ar sarkanu krāsu apliets un apmētāts ar olām noziedzīgā lielinieku režīma pirmā vadoņa Ļeņina piemineklis.