29.08.2013 16:42

Lielbritānijā par vīrieša saduršanu tiesā Latvijas valstspiederīgo

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Lielbritānijā par kāda vīrieša saduršanu tiek tiesāta Latvijas valstspiederīgā, vēsta laikraksts "Kent Online".

41 gadu vecā Svetlana Kandāte tiesā atzina savu vainu Oļega Zavaļija saduršanā bez iepriekšēja nodoma, noliedzot vainu apsūdzībās par uzbrukumu ar iepriekšēju nodomu.

Incidents notika 2012. gada 1. janvārī sievietes mājoklī Maidstonā. Zavaļijs pašlaik ir atgriezies Latvijā, kur strādā par kravas automašīnu šoferi.

Kā liecina britu izmeklētāju sniegtā informācija, Kandāte iepriekš tiesāta Latvijā. 2007.gada aprīlī sievietei piespriests trīs gadu cietumsods par smagu miesas bojājumu nodarīšanu. 2009. gada novembrī viņa pirms termiņa no cietuma Latvijā atbrīvota.

Kopš šā gada jūnija Kandātei kā drošības līdzeklis Lielbritānijā piemērots apcietinājums.

Šā gada 1.janvārī Kandāte bija aculieciniece viņas dēla, 21 gadu vecā Dmitrija Titova noduršanai kopīgas uzdzīves laikā Teinhemas pilsētā.

Par Titova slepkavību tiek tiesāts 47 gadus vecais Juris Popovs, kurš gan apgalvo, ka tieši Kandāte veikusi nāvējošo dūrienu Titova krūtīs.

Savukārt Kandāte apgalvo, ka viņas dēlu nodūra Popovs un viņai nācies glābties no varmākas, izlecot pa pirmā stāva logu.

Popovs tiesā noliedza savu vainu apsūdzībās slepkavībā. Viņš iepriekš Krievijā izcietis nepilnu astoņu gadu cietumsodu par kāda vīrieša nogalināšanu.

Tiesa lēmumu Kandātes lietā pasludinās 5. septembrī, bet Popova lietā 10. septembrī.