02.08.2013 07:59

Tikko dzemdējusi māmiņa no Krievijas Latvijā nonākusi finansiālā bezizejā

Autors  Kasjauns.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Kādai jaunai māmiņai no Krievijas Latvijā sākušās priekšlaicīgas dzemdības un viņa nevar apmaksāt vairākus tūkstošus latu lielo rēķinu par Latvijas slimnīcu pakalpojumiem.

Krievijas valdība prāto, kā Krievijas pilsoni ar bērniem evakuēt no Latvijas.

Viesošanās laikā Latvijā maskavietei Natālijai Polakovai septītajā grūtniecības mēnesī sākās priekšlaicīgas dzemdības, viņa dzemdēja dvīņus – puiku un meiteni. Gan māte, gan viņas bērni jūtas labi, bet jaunajai māmiņai nav līdzekļu, lai apmaksātu Latvijas slimnīcu pakalpojumus. Viņa nonākusi smagā finansiālā situācijā.

Par pirmajām sešām Stradiņa klīnikā pavadītājām dienām viņai piestādīts 2069 latu liels rēķins. Tagad viņa ar bērniem atrodas Bērnu slimnīcā. Tā kā vienam bērnam uzturēšanās šajā slimnīcā izmaksā 115 latus, tad rēķins par slimnīcu pakalpojumiem Poļakovai jau sniedzas pāri četriem tūkstošiem.

Natālija ir vientuļā māmiņa un viņai nav tik lielas naudas, lai apmaksātu rēķinus. Tāpat viņas dzemdības neapmaksās arī apdrošinātāji, jo viņas veselības apdrošināšanas polise neattiecas uz priekšlaicīgām dzemdībām.

Krievijas Federācijas vēstniecības Latvijā pārstāvis LTV raidījumam "Panorāma" teica, ka arī vēstniecībai nav naudas, lai palīdzētu māmiņai. Viņš izteicas cerību, ka viņai varētu palīdzēt vai nu kādas labdarības organizācijas, vai Maskavas valdība. Savukārt Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija ir gatava ar lidmašīnu steidzīgi jauno māmiņu ar bērniem evakuēt no Latvijas, kamēr viņas rēķins par Rīgas slimnīcās pavadīto laiku nav sasniedzis astronomiskus ciparus.

Te jāteic, ka Latvijā dzemdības tiek apmaksātas tikai Eiropas Savienības valstu pilsonēm un Latvijas nepilsonēm. Savukārt citu valstu pārstāvēm par dzemdībām jāmaksā pilna cena. Veselības ministrija atgādina, ka arī māmiņa no Latvijas, viesojoties ārpus ES teritorijas, varētu nonākt līdzīgā situācijā, tādēļ visiem aicina iegādāties tādas veselības apdrošināšanas polises, kas ietver visus iespējamos riskus.

Veselības ministrija: ceļojot jāveic veselības apdrošināšana (LTV "Panorāma"):