15.07.2013 17:16

Ķīnā māte, kura cīnījās pret meitas izvarotājiem, tiek ieslodzīta darba nometnē, par ko saņems 260 latu kompensāciju

Autors  Delfi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Kāda ķīniete, kuru varas iestādes ieslodzīja darba nometnē pēc tam, kad viņa centās panākt bargu sodu savas meitas izvarotājiem, saņems 2941 juaņu (aptuveni 260 lati) lielu kompensāciju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kompensācija sievietei pienākas par "pārkāpumiem pret viņas brīvību" un nodarīto "garīgo kaitējumu", informē vietējā ziņu aģentūra "Siņhua". Tomēr Hunaņas provinces galvaspilsētas Čanšas tiesa noraidījusi cietušās Tangas Hui prasību, lai policija, kas nosūtīja viņu uz darba nometni, uzrakstītu oficiālu atvainošanos.

"Atbildīgās personas ir atvainojušās jau tiesā," aģentūrai AFP atklāja tiesas pārstāvis.

Tanga Hui tika apcietināta un nosūtīta uz darba nometni, kad rīkoja kampaņu, lai viņas meitas nolaupītājiem un izvarotājiem tiktu piespriests nāvessods. Sievietes meitu nolaupīja un izvaroja 2006. gadā, bet pēc tam lika tai strādāt par prostitūtu, līdz pēc trim mēnešiem meitene atbrīvota.

Pagājušajā gadā diviem nolaupītājiem tika piespriests nāvessods, četriem mūža ieslodzījums, bet vienam 15 gadu cietumsods. Pēc sprieduma meitenes māte sāka rīkot kampaņu, lai ar nāvi tiktu sodīti visi nolaupītāji.

Par "sociālās kārtības traucēšanu" un "negatīvu ietekmi uz sabiedrību" Tangai Hui piesprieda 18 mēnešus darba nometnē, toreiz vēstīja aģentūra "Siņhua". Lēmums izraisīja pamatīgu sabiedrības sašutumu un sieviete no nometnes tika atbrīvota jau pēc nedēļas.

Ķīnā cilvēki uz labošanas darbu nometnēm var tikt nosūtīti bez jebkāda tiesas procesa, norāda BBC. Ķīnas jaunie līderi ir norādījuši, ka apsver iespējas reformēt tautā ļoti nepopulāro sodīšanas sistēmu.

Tangas Hui liktenis ir guvis plašu ievērību Ķīnas sociālajos medijos. Pirmdien daudzi interneta lietotāji kritizēja niecīgo kompensāciju un oficiālas atvainošanās neesamību.

Kāds Ķīnas sociālā tīkla "Weibo" lietotājs raksta, ka kompensācijas summa ir tik niecīga, ka ar to nepietiek, lai korumpēta amatpersona nopirktu sev cigāru.