12.07.2013 15:47

Meksikāņus apmāna Ļeņins, kurš sevi pasludināja par mirušu

Autors  Delfi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Meksikānis, kurš 2010. gadā pasludināts par mirušu, uzvarējis mēra vēlēšanās kādā pilsētiņā Meksikas Oahakas štatā, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ļeņins Karbalido pirms vēlēšanām reklamējis sevi ar savām fotogrāfijām, kuras rotājuši uzraksti "Vienoti attīstībai" vai citi līdzīgi.

Tomēr drīz vien policija atklājusi, ka Karbalido ģimene 2010. gadā, kad pret vīrieti sākta izmeklēšana par grupveida izvarošanu, izņēmusi Ļeņina miršanas apliecību. Varas iestādes tagad uzsākušas izmeklēšanu, vai Karbalido pats nav inscinējis savu nāvi.

Demokrātiskā revolūcijas partija, kuras sarakstā Karbalido startējis vēlēšanās, norāda, ka vīrietis partiju apmuļķojis un par mēru strādāt nevarēs.

"Kad viņš reģistrējās par kandidātu, viņš uzrādīja visus dokumentus, dzimšanas apliecību, izziņu, ka viņam nav kriminālas pagātnes," stāta partijas pārstāvis Rejs Moraless.

"Viņš piemuļķoja prokuroru, viņš piemuļķoja reģistru, viņš piemuļķoja vēlēšanu amatpersonas," stāsta Moraless.

Karbalido miršanas apliecībā esot ierakstīts, ka viņš miris "dabiskā nāvē" pēc diabētiskas komas, vēsta vietējie mediji. Sertifikātu parakstījis ārsts, bet to ir izsniedzis vietējais iedzīvotāju reģistra birojs. Vīrieša miršana fiksēta arī oficiālajā datu bāzē.

Karbalido tagad draud apsūdzības vēlēšanu likuma pārkāpšanā, bet amatpersonas norāda, ka varētu atsākt izmeklēšanu arī izvarošanas lietā.