14.04.2014 13:55

Aicina veidot Eiropas televīzijas kanālu krievu valodā

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica Saeimas kanceleja

Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāji nākuši klajā ar aicinājumu izveidot Eiropas Savienības finansētu televīzijas kanālu krievu valodā.

"Eiropai ir vajadzīgs ziņu avots krievu valodā, kas balstās uz spēcīgas žurnālistikas vērtībām un darbojas kā neatkarīgs kanāls, pamatojoties uz tradīcijām, kādas pārstāv neatkarīgu mediju redakcijas. Aicinām Eiropas Komisiju rast finansējumu šāda televīzijas kanāla izveidošanai un uzturēšanai."

Tas teikts triju Baltijas valstu un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāju paziņojumā pēc iepazīšanās ar Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas žurnālistu nosūtīto vēstuli Eiropas Komisijas prezidentam Žozē Manuelam Barrozo ar aicinājumu izveidot Eiropas Savienības finansētu televīzijas kanālu krievu valodā.

Ar vēstules saturu Baltijas valstu un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāju tikšanās reizē Lietuvā kolēģus iepazīstināja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica. Baltijas un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisiju vadītāji par atbalstu žurnālistu iniciatīvai lēma pēc Z. Kalniņas-Lukaševicas ierosinājuma.

Vēstulē Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas žurnālisti uzsver, ka Krievijas Federācijas kontrolētie plašsaziņas līdzekļi ir kļuvuši par "propagandas mašīnu", Eiropas Savienības informācijas telpā krieviski piedāvājot radikālu informāciju. Dezinformācija ir vērsta uz lielu daļu krieviski runājošajiem Eiropas iedzīvotājiem un var destabilizēt politisko situāciju Eiropas Savienībā ar krievu diasporas starpniecību, teikts vēstulē.

Z. Kalniņa-Lukaševica līdz 14. aprīlim uzturas Lietuvā, kur piedalās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāju tikšanās. Tās darba kārtībā ir jautājumi par situāciju Ukrainā, gaidāmo Austrumu partnerības samitu Rīgā, kā arī Baltijas jūras reģiona sadarbība.