29.10.2013 16:11

Koalīcija vienojas budžeta priekšlikumiem atvēlēt vairāk nekā 10 miljonus eiro

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Valdošā koalīcija vienojusies par priekšlikumiem nākamā gada budžetam un saistītajiem likumprojektiem pirms otrā lasījuma. Koalīcija ir vienojusies, ka papildu priekšlikumu atbalstīšanai varētu atvēlēt vairāk nekā 10 miljonus eiro (7,02 miljonus latu).

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) žurnālistiem pēc koalīcijas padomes sēdes stāstīja, ka šodien visiem jautājumiem, kas saistīti ar budžeta projektu un saistītajiem likumprojektiem, "izgājuši cauri" un gandrīz par visiem jautājumiem panākuši vienošanos.

Vienīgais jautājums, kas palika izskatīšanai uz nākamo nedēļu, ir nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK pieprasījumu pēc papildu piecām štata vietām Kultūras ministrijā masu mediju uzraudzībai.

Premjers nenosauca precīzu summu, kādu plānots paredzēt priekšlikumu atbalstīšanai, tomēr norādīja, ka papildus atvēlamo līdzekļu apmērs pārsniegšot 10 miljonus eiro (7,02 miljonus latu). Summa gan varētu būt vēl lielāka, bet precīzi to varēs nosaukt pēc valdības sēdes, skaidroja valdības vadītājs. Dombrovskis atzīmēja, ka daļa no priekšlikumiem ietekmē arī budžeta ieņēmumus, bet daļa ierosinājumu nav atbalstīta sākotnējā redakcijā.

Dombrovskis pastāstīja, ka tiks atbalstīti arī atsevišķi opozīcijas priekšlikumi.

Kā ziņots, valdība šodien spriež par priekšlikumiem nākamā gada valsts budžeta likumprojektam pirms tā izskatīšanas Saeimā otrajā lasījumā. Nākamā gada budžeta projektam un ar to saistītajiem likumprojektiem uz otro lasījumu ir iesniegti vairāk nekā 800 priekšlikumi.

Nākamā gada valsts budžeta likumprojektam un vidēja termiņa budžeta ietvara 2014.-2016.gadam likumprojektam kopumā iesniegti vairāk nekā 400 priekšlikumi. Vairāk nekā 420 priekšlikumi saņemti arī 38 likumprojektiem, kas saistīti ar nākamā gada valsts budžetu. Saeimas Kārtības rullī paredzētās tiesības iesniegt priekšlikumus izmantojušas visas Saeimas frakcijas, kā arī komisijas, deputāti individuāli un arī nozaru ministrijas.

Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli 2014. gada valsts budžeta projektam iesniegtos priekšlikumus Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija nosūtīja atzinuma sniegšanai Ministru kabinetam. Pēc valdības atzinuma saņemšanas Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija vērtēs iesniegtos priekšlikumus.

Plānots, ka galīgajā lasījumā par 2014. gada valsts budžeta likumprojektu un vidēja termiņa budžeta ietvaru 2014.-2016.gadam un grozījumiem 38 saistītajos likumos Saeima lems 6. novembrī.