01.06.2013 11:36

Igo ar "Tu esi atnākusi" atgriezīsies Mālpils muižā

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Dažreiz mūzikas dzīvē tā notiek – negaidītais ņem virsroku, bet mēs acīmredzot esam uzminējuši tā brīža sajūtas un vēlmes," par "Tu esi atnākusi" panākumiem Krievijā stāsta Igo. "Dažreiz mūzikas dzīvē tā notiek – negaidītais ņem virsroku, bet mēs acīmredzot esam uzminējuši tā brīža sajūtas un vēlmes," par "Tu esi atnākusi" panākumiem Krievijā stāsta Igo. Mikus Fomins

"Tas šķita kā izaicinājums. Bija svarīgi nevis paslēpties stūrītī, raudāt vai uztraukties, cik slikti mums visiem iet, bet vērot, kā izskatās greznās, nopietnās celtnes, kuras pārdzīvojušas gadu simtus," par koncertēšanu Latvijas pilīs un muižās stāsta Igo, kurš pie klausītājiem atgriezies ar jaunu muzikālu programmu "Tu esi atnākusi".

"Gūsim iedvesmu, spēku un baudīsim noskaņu mūzikā un arhitektūrā," pirms koncerta Mālpils muižā teic Igo. Koncertprogramma izveidota šī gada janvārī, kad tapusi dziesma "Tu esi atnākusi". Akustisko koncertprogrammu, kurā apvienojušies trīs mūziķi – Igo, Aivars Hermanis un Ēriks Upenieks –, pirmo reizi klausītāji dzirdēja februārī Valentīndienas koncertā Reiterna nama Mūzikas un mākslas salonā, kad tā iemantojusi lielu klausītāju atsaucību.


"Dziesmas vārdi ir mani, bet mūzika – Aivara Hermaņa. Tagad var droši teikt, ka mūsu ilggadējā un radošā sadarbība turpinās," stāsta Igo. Savukārt koncertprogramma būs kā savdabīgs turpinājums pirms trīs gadiem iesāktajai koncertprogrammai "Ieelpots", kas izskanēja Latvijas pilīs un muižās. Igo stāsta, ka ideja par muzicēšanu senajās ēkās radusies laikā, kad Latviju un Eiropu pārņēma ekonomiskā krīze.

Mūziķis teic, ka senās ēkas, kas ar savu stabilitāti un fundamentalitāti ir pārdzīvojušas gadu simtus, ir paraugs mums pašiem. "Cilvēki gājuši pāri pārdzīvojumiem, sāpēm, kritieniem un atkal cēlušies augšā. Šķita, ka ir svarīgi mums visiem tik nedrošajā laikā aicināt cilvēkus uz pilīm un muižām un šajā skaistumā smelties spēku." Igo stāsta, ka šī nav skaļa turneja ar koncertiem katru dienu, un atklāj, ka līdz ar mūziķa dziesmu "zelta fondu" izskanēs arī tās grupas "Remix" dziesmas, kuras savulaik koncertos spēlētas maz, taču pēc draugu iniciatīvas atkal iekļautas repertuārā.

Romantiskā un klusinātā rakstura dziesma "Tu esi atnākusi" pārtulkota arī krievu valodā, un to jau paguvuši iemīlēt Krievijas klausītāji. Mūziķis stāsta, ka tas biji negaidīts pārsteigums un vienu brīdi dziesma skanējusi pat 15 Krievijas radio staciju rotācijā. "Tas ir ļoti nozīmīgs notikums," atklāj mūziķis un skaidro, ka Krievijas mūzikas tirgū iekļūt nebūt nav tik vienkārši. "Tas ir ļoti sarežģīti. Viņu mūziķi un producenti ļoti sargā savas pozīcijas."

Igo atceras, ka 1986. gadā pēc uzvaras Jūrmalas konkursā, vienā vakarā ieguvis popularitāti un iespēju uzstāties visā bijušajā Padomju Savienības teritorijā. "Uz Krievijas skatuves aktīvi neesmu uzstājies 25 gadus. Lai atsāktu aktīvu koncertdarbību Krievijā, būtu jāiegulda liels darbs." Tomēr mūziķis uzsver, ka mākslinieks vienmēr meklē jaunus izaicinājumus, lai gūtu iedvesmu radīt un darboties, tāpēc klausītāji jau 28. augustā Dzintaru koncertzālē Igo uz skatuves ar jauno koncertprogrammu "Zeme".

A. Koncerts Mālpils muižā notiks sestdien, 1. jūnijā, un tā sākums plkst. 18.