31.05.2013 19:30

Fēlikss Ķiģelis aicina uz Ķekavu pierādīt, ka esam dziedātājtauta

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Fēlikss Ķiģelis stāsta, ka Babītes novadā karaoke ir visai populārs laika pavadīšanas veids. "Jā, arī mūsu cilvēki dzied. Mēs latvieši jau esam dziedātājtauta." Fēlikss Ķiģelis stāsta, ka Babītes novadā karaoke ir visai populārs laika pavadīšanas veids. "Jā, arī mūsu cilvēki dzied. Mēs latvieši jau esam dziedātājtauta." www.foto.delfi.lv

"Karaokes konkursos var atklāt jaunus talantus un svarīgākais – dot viņiem iespēju. Spilgtākais piemērs no Latvijas ir Marija Naumova – viņa sāka, tieši dziedot karaoki," stāsta mūziķis Fēlikss Ķiģelis.

No 14. maija līdz pat 14. septembrim Latvijā jau ceturto reizi norisinās karaokes čempionāts. Šogad to atbalsta kupls mūziķu pulks, un starp citiem skatuves spīdekļiem žūrijā ir arī mūziķis no Piņķiem Fēlikss Ķiģelis. "Galvenokārt skatos uz potenciālu un attieksmi," kritērijus, pēc kuriem vērtēs karaokes konkursa dalībniekus, atklāj Fēlikss. "Karaokes gadi mēdz būt atšķirīgi un nekad nav vienādi. Citreiz valda nīkuļošana, citkārt ir ļoti krāšņi," piebilst mūziķis.


Vaicāts, kura paša komponētā dziesma kļuvusi vispopulārākā tieši karaokes dziedātāju vidū, mūziķis nešauboties atbild: "Vējā". Lai gan F. Ķiģelis jau 20 gadus Latvijas klausītājus uzrunā no lielās rokmūzikas skatuves, retu reizi karaoki tomēr sanāk uzdziedāt. "Reiz atgriezos no koncerta un manā mūzikas klubā "Pauze" notika karaokes pasākums. Tad pamēģināju karaokē uzdziedāt "Vējā". Tas bija savādi. Tā kā skolas atskaitē," smej mūziķis.

Sezona sākusies tikai nesen, un populārākās dziesmas un autorus vēl nosaukt ir pāragri, taču jau tagad ir skaidrs, ka karaokes dziedātāji visvairāk izvēlas tieši latviešu komponistu dziesmas. F. Ķiģelis spriež, ka karaokes kustība Latvijā vēl tikai attīstās. "Tā ir tik populāra visā pasaulē, tāpēc brīnos, kāpēc pie mums tā nīkuļo."

Tomēr mūziķis uzsver, ka progress ir manāms. "Karaokes kustība attīstās, pateicoties dažiem censoņiem, piemēram, "Mr. Karaoke", kas ar drakoniskām pūlēm organizē šo čempionātu, kas katru gadu aug aizvien lielāks."

Piecu mēnešu laikā karaoke čempionāta 2013 atlases notiks vairākās Latvijas pilsētās un karaokes entuziastiem sacensties dziesmotajās cīņās būs iespēja arī Pierīgā: pagājušajā nedēļas nogalē konkurss izskanēja Olaines novadā, Ķekavā čempionāta atlases kārta notiks 1. jūnijā plkst. 17 ābeļdārzā pie Ķekavas sākumskolas Ķekavas novada svētku laikā.

Savukārt 13. jūlijā dziedāt gribētāji varēs doties uz Carnikavu. Konkurss tiek organizēts divās kategorijās: sieviešu un vīriešu, un tajā var piedalīties neprofesionālie dziedātāji, kas jau sasnieguši 18 gadu vecumu. Konkursa uzvarētāji katrā kategorijā iegūs iespēju pārstāvēt Latviju pasaules karaoke čempionātā (Karaoke World Championship), kas šī gada nogalē notiks Somijā.