31.05.2013 13:52

Aicina ceļojumā pa "Via Hanseatica" Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aicina ceļojumā pa "Via Hanseatica" Siguldā Krišjānis Grantiņš

Otrdien, 11. jūnijā, plkst. 10 ikviens aicināts uz brīvdabas izstādi "Izbaudi Hanzas ceļu caur Latviju, Igauniju un Krieviju!".

Doties improvizētā ceļojumā pa "Via Hanseatica" tūrisma maršrutu būs iespējams vienuviet – Siguldas Livonijas ordeņa pils pagalmā Pils ielā 18.

Programmā iekļauts personīgais "ceļojums" no Rīgas uz Sanktpēterburgu dūdu un bungu grupas "Auļi" pavadījumā, ar pieturām jaunajā Siguldas slēpošanas trasē un Gaujas Nacionālajā parkā, apstājoties pie Tartu AHAA centra ICE–AGE, pie Narvas un Ivangorodas unikālā cietokšņu ansambļa, pie Gatčinas muzeja "Pastnieka māja" un apskatot "Photo Youth" foto izstādi.

Jebkurš interesents un Siguldas viesis katras 30 minūtes gida pavadībā ar elektromobili doties šai ceļojumā, lai piedzīvotu improvizētu robežas šķērsošanu. Ar speciālām monētām būs iespēja iemēģināt roku vēsturiskajā Hanzas tirdzniecībā, varēs pagaršot viduslaiku gaļas zupu un maizi, kā arī vīnu, sieru un rudzu ēdienus no Igaunijas. Būs iespējams pavingrināties fotodarbnīcā un koka amatniecībā, kā arī uzspēlēt spēles, kā, piemēram, petanku.

Papildus varēs iepazīties ar šaursliežu dzelzceļa muzejiem no Turi (Igaunija) un Sanktpēterburgas (Krievija), un tiks prezentēti jaunie tūrisma maršruti ģimenēm ar bērniem un gardēžiem, kā arī amatniecības, lauku, sakrālais, kultūras un eko maršruti caur Latgali Latvijā un Pleskavu (Krievija). Ar atsevišķu informācijas stendu izstādē piedalīsies Pleskavas Hanzas dienas, informē Vineta Šnore, projekta sabiedrisko attiecību speciāliste.