28.05.2013 15:07

Siguldiešus priecēs "Neon Saturdays"

Autors  www.sigulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Neon Saturdays" "Neon Saturdays" www.sigulda.lv

31.maijā plkst.19 klubā "Kaķis" jaunā singla "Here i am" prezentācijas ietvaros uzstāsies alternative rock grupa "Neon Saturdays".

Šis būs pēdējais koncerts jaunās dziesmas prezentācijas tūrē, ko "Neon Saturdays" simboliski izvēlējusies noslēgt savās mājās – Siguldā. Koncertā bez "Neon Saturdays" uzstāsies arī hard rock / glam metal apvienība "Bloody Heels", kā arī pop punk kvartets "Golden Rivet". Koncerts tiek organizēts sadarbībā ar jauniešu iniciatīvu centru "Mērķis".

Grupa "Neon Saturdays" dibināta 2012.gada februārī, apvienojoties četriem dalībniekiem, kuri iepriekš bija darbojušies arī citos mūzikas projektos. Trīs no grupas dalībniekiem – Andris Ēvelis, Kristaps Priļepiševs, Linards Lazdiņš – iepriekš kopā mācījušies Siguldas Valsts ģimnāzijā, muzicējuši Siguldas orķestrī, kā arī spēlējuši grupā "The Solid". Pievienojoties ceturtajam dalībniekam ģitāristam Ingum Salam no pankroka grupas "Cacophonics", 2012.gada ziemā izveidota jauna grupa - "Neon Saturdays". Grupas mūzikas žanru varētu apzīmēt kā pozitīvo roku, un grupas mūzikā ir jūtamas ietekmes no pārsvarā indie, pop rock un alternative žanriem.

Pirmais "Neon Saturdays" pastāvēšanas gads ticis aizvadīts, aktīvi strādājot pie jauna muzikālā materiāla, gada laikā grupa izdeva trīs singlus, no tiem dziesma "Tomorrow", kas tika izdota kopā ar videoklipu, iekļuva rotācijā, gūstot plašu klausītāju atzinību arī Lietuvas mūzikas kanālos, savukārt "Awake" radio "Naba" Latvijas mūzikas topā sasniedza otro vietu. Tāpat šinī gadā grupa līdztekus darbam ar ierakstiem sniegusi arī atsevišķus koncertus, tostarp uzstājoties Studentu paradīzē Arēnā Rīga, mūzikas un mākslas festivālā "Bildes", kā arī viesojoties Lietuvā.

2013.gada aprīlī "Neon Saturdays" publicēja jaunu singlu "Here i am", kas jau šobrīd atrodas aktīvā rotācijā "Rietumu radio" un "Radio SWH", un tā prezentācijas ietvaros grupa nospēlējusi garu koncertu sēriju, uzstājoties vairākos Rīgas klubos un brīvdabas pasākumos, kā arī viesojoties "Radio Valmiera" un "Rīga Radio" studijās. Siguldas koncerts būs pēdējā grupas "Neon Saturdays" uzstāšanās pirms ilgāka pārtraukuma vasarā, kad grupa dosies studijā, lai veiktu pēdējos darbus pie tās debijas albuma, ko plānots publicēt 2013.gada rudenī.

31.maijā tūres noslēguma koncertā Siguldā kopā ar "Neon Saturdays" uzstāsies arī pašmāju hard rock / glam metal grupa "Bloody Heels", kas nupat izdevuši savu debijas EP "Take a walk with... ", kā arī vēl viena Siguldas grupa – pop punk četrotne "Golden Rivet", kas arī pirms nepilnām divām nedēļām klausītāju vērtējumam nodevusi savu debijas plati "Billboard".

Grupa "Neon Saturdays" vēlas pateikties visiem tās klausītājiem par neatsveramo atbalstu tās līdzšinējā darbībā, bez kura nebūtu iedomājama grupas līdz šim tik ļoti veiksmīgā attīstība. Tā kā pirmo reizi pastāvēšanas laikā "Neon Saturdays" uzstāsies savā māju pilsētā Siguldā, kurā savulaik rasti arī grupas pirmie un joprojām vistuvākie draugi un atbalstītāji, tieši viņiem tiek veltīts grupai tik ļoti īpašais koncerts.