26.05.2013 08:36

Citi runā, Latgale dara – šoreiz Ķekavā

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rēzeknes zaļo pakalnu kora koncerti notiek gan nedēļas nogalēs, gan darba dienu vakaros. Tomēr Normunds teic, ka saspringtajam grafikam pāri stāv mūzikas mīlestība. "Esam kļuvuši par draugiem, kuri ne tikai kopā muzicē, bet dalās priekos un bēdās." Rēzeknes zaļo pakalnu kora koncerti notiek gan nedēļas nogalēs, gan darba dienu vakaros. Tomēr Normunds teic, ka saspringtajam grafikam pāri stāv mūzikas mīlestība. "Esam kļuvuši par draugiem, kuri ne tikai kopā muzicē, bet dalās priekos un bēdās." www.delfi.lv

Mūzika ir Latgales dziedātāja Normunda Zuša sirdslieta jau kopš sešu gadu vecuma, un līdz šim plašāks klausītāju loks viņu iepazina kā grupas "Galaktika" solistu.

Taču šopavasar Normunds sevi pierādīja arī kā talantīgu kora vadītāju – pēc divu mēnešu ilgas cīņas televīzijas šovā "Koru kari" Rēzeknes zaļo pakalnu koris iemantoja teju 90 tūkstošu skatītāju simpātijas.

Normunds atzīst, ka pirms šova noslēguma nācies saskarties gan ar atbalstu, gan nopēlumu, taču īpaši asa diskusija pārējā Latvijā raisījās par latgaliešu vienoto garu. Cits šo īpašību pat gribēja iekrāsot tumšās krāsās un saukt par negodīgu cīņu. "Kā jau esmu teicis, nevienam nebija liegts balsot. Norakstīt mūsu uzvaru tikai uz Latgales reģiona vienotību ir muļķīgi. Tad jau sanāk, ka citi tikai runā, bet Latgale dara," spriež N. Zušs un atzīst, ka saņēmis neskaitāmas vēstules ne tikai virtuālajā vidē, bet arī pasta kastītē. "Cilvēki rakstīja pat no Cēsīm, Talsiem, Tukuma," piebilst mūziķis un atzīst, ka starp Latgales novada cilvēkiem patiešām ir jūtama vienotība. "Kāpēc tā, patiešām nezinu. Taču pārējiem novadiem no mums vajadzētu ņemt piemēru, kā vienoties un atbalstīt savējos," novēl N. Zušs.

Visi 14 kora dalībnieki esot kļuvuši par labiem draugiem, kas rīko kopīgas tikšanās, gan lai izmēģinātu koncertu repertuāru, gan kopīgi atpūstos. Lai gan kopš televīzijas šova aizritējis vien nepilns mēnesis, rēzeknieši jau būtiski papildinājuši savu koncertprogrammu un pie skatītājiem dosies ne vien ar šovā redzētajiem priekšnesumiem, bet arī jauniem pārsteigumiem: koncertā uzstāsies arī brāļi Puncuļi, Zaiga Pavlovska, Baiba Rei­ne, Mārtiņš Strods, Aija Eriņa, duets "Ginc un Es", kā arī pats Normunds ar grupu "Galaktika".

"Piedāvāju koncepciju, kurā klausītāji var paskatīties, no kā koris ir veidojies, no kādiem mūziķiem sastāv. Katrs solists savu dziesmiņu dzied citā stilā, tādā veidā programma veidojas plašam paaudžu un vecumu klausītāju lokam." Normunds atzīst, ka šādi katrs mūziķis var parādīt savu talantu, kā arī priekšnesums kļūst krāšņāks. "Turklāt korim ir laiks arī pārģērbties," smej dziedātājs. Runājot par nākotnes plāniem, Normunds apstiprina, ka iecerējis veidot mūziklu kopā ar koristiem. "Idejas ir, bet pagaidām neko nevēlos atklāt," nosaka mūziķis.

Rēzeknes zaļo pakalnu kora koncerts Baložu pilsētas kultūras namā notiks svētdien, 26. maijā, plkst. 18.