24.05.2013 15:32

Carnikaviešus izjundīs bijušais šā gada Eirovīzijas dalībnieku "PeR" mūziķis

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Vari labi dziedāt, bet – ja esi iedomīgs vai nepatīkams cilvēks, tālu netiksi," atzīst jaunais dziedātājs Pēteris Upelnieks. "Vari labi dziedāt, bet – ja esi iedomīgs vai nepatīkams cilvēks, tālu netiksi," atzīst jaunais dziedātājs Pēteris Upelnieks. publicitātes

Ar savu pirmo brīvdabas koncertu šajā nedēļas nogalē Ģimenes goda svētku zaļumballē Carnikavā uzstāsies dziedātājs Pēteris Upelnieks, kurš jūlijā jau otro reizi Latviju pārstāvēs starptautiskajā konkursā "Jaunais vilnis".

"Ja reiz mani aicina uz koncertu, klausītāji noteikti grib dzirdēt mūziku, ko radu pats, nevis citu komponistu dziesmu kaverversijas," pārliecināts ir Pēteris un atklāj, ka vakars solās būt jautrs. Pēteri iepriekš daudzi iepazinuši gan kā puišu grupas "PeR" mūziķi, gan televīzijas šova "Dziedošās ģimenes" dalībnieku, kurā puisis uzstājās kopā ar māsām Vīgupām no Bauskas.


Mūziķis atklāj, ka arī viņu dziedošajā ģimenē augsti tiek vērtēta kopā būšana, tāpēc izveidojusies kāda kopīga tradīcija. "Citi brauc sauļoties uz ārzemēm, bet mēs katru vasaru pēc Jāņiem, braucam uz Liepājas rajonu, Ziemupi, kur atpūšamies no pilsētas burzmas." Parasti uz Liepājas pusi dodas Pēteris kopā ar draudzeni Kitiju, viņas māsu Aiju un vīru Jāni, bieži pievienojas arī draugi. "Jānim tur ir vasarnīca, līdz jūrai – piecas minūtes. Kopā atpūšamies, muzicējam, radām kādu jaunu dziesmu."

Pēteris jau gatavojas starptautiskajam dziesmu konkursam "Jaunais vilnis", kas norisināsies jūlijā. Nav noslēpums, ka konkurss tiek vērtēts pretrunīgi, taču Pēteris atzīst, ka šī mūziķiem ir ļoti vērtīga skatuves pieredze, īpaši mēģinājumi Krievijas režisora Aleksandra Revzina vadībā. "Viņš ir "lielākais" cilvēks skatuves mākslā, ko esmu saticis. Meistarklases pie viņa maksātu ļoti lielu naudu."

Konkursu pārstāvēs dziedātāji no bijušā padomju bloka valstīm, kā arī Vjetnamas, Vācijas un Kubas, taču Pēteris par konkurentiem nesatraucas un atzīst, ka atmosfēra ir draudzīga. Dziesmas, ar kurām Pēteris cīnīsies par pirmo vietu, vēl tiekot apspriestas, taču jau nolemts, ka otrajā dienā žūrija vērtēs dziesmas "Zilais karbunkuls" regeja versiju, ko Pēteris dziedās kopā ar Intaru Busuli.

Uz Carnikavas parka estrādes skatuves kāps arī mūziķu grupa, ar ko Pēteris saspēlējies jau divus gadus – kopš pameta "PeR", kuri nule Latviju pārstāvēja starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija" Zviedrijā. Lai gan "PeR" netika konkursa finālā, Pēteris bijušo skatuves partneru priekšnesumu vērtē atzinīgi un atzīst, ka skatoties jutis uztraukumu, gluži kā piedaloties pašam. "Manuprāt, tas bija labākais Latvijas priekšnesums pēdējo gadu laikā!" viņš atzīst. Pēteris spriež, ka nav nozīmes, kura grupa vai dziedātājs būtu pārstāvējis Latviju, finālā Latvija netiktu tik un tā. "Tāds otrais pusfināls šoreiz sagadījās. Kopā ar mums nebija nevienas kaimiņvalsts, uz kuras balsīm varētu cerēt."

Ģimenes goda svētki Carnikavas parka estrādē notiks sestdien, 25. maijā. Pēteris Upelnieks kopā ar grupu Carnikavas parka estrādē uzstāsies zaļumballē, kuras sākums ir plkst. 21.