13.05.2013 12:43

Rīdzinieku iemīļotākie svētki – Pilsētas svētki, "Staro, Rīga", Līgo un 18. novembris

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Par saviem iecienītākajiem svētkiem 22 % rīdzinieku atzīst Pilsētas svētkus augustā, tikpat iemīļots ir Gaismas festivāls "Staro, Rīga", un tikai nedaudz mazāk – Līgo svētki Krastmalā (20 %) un 18. novembra svinības ar salūtu (20 %).

Tā liecina Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas dati.

Salīdzinot dažāda vecuma respondentu sniegtās atbildes, novērojams, ka jaunieši vecumā no 18 līdz 24 gadiem visbiežāk minēja Pilsētas svētkus un 18. novembra svinības un salūtu (to biežāk nekā caurmērā minēja arī tie, kuriem ir 25 līdz 34 gadi), norāda pašvaldība.

Savukārt gados vecāki iedzīvotāji – 55 gadi un vairāk – biežāk norādīja, ka viņi ir visvairāk iecienījuši Līgo svētkus. Tikmēr atbildes atkarībā no sarunas valodas liecina, ka Rīgas iedzīvotāji, kuri ģimenē galvenokārt sarunājas latviešu valodā, visbiežāk par saviem iecienītākajiem svētkiem uzskata 18. novembra svinības un Gaismas festivālu "Staro, Rīga", bet tie, kuri ģimenē sarunājas krievu valodā, biežāk norādīja, ka viņi visvairāk ir iecienījuši Līgo svētkus Krastmalā.

Kādus citus svētkus nosauca 4 % – respondenti minēja Jaunā gada svinības, dziesmu svētkus, Ziemassvētkus, Lāčplēša dienu un Lieldienas. Atbildi "grūti izvēlēties" snieguši 12 % aptaujāto.