10.05.2013 15:20

Gaujas ielas svētkos ādažniekus priecēs Dobeles violetais ceriņu koris

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Ir jāsmaida! Ja pa dzīvi ej ar smaidu, viss izdodas," pārliecināta ir Dobeles violetā ceriņu kora vadītāja Ieva Sutugova. "Ir jāsmaida! Ja pa dzīvi ej ar smaidu, viss izdodas," pārliecināta ir Dobeles violetā ceriņu kora vadītāja Ieva Sutugova. www.foto.delfi.lv

Nule noslēgušās dziesmotās koru cīņas televīzijas raidījumā "Koru kari 3", un jau nedēļas nogalē Gaujas ielas svētkos ādažnieki atkal varēs sastapt vienus no spilgtākajiem šova dalībniekiem – Dobeles violeto ceriņu kori un tā atraktīvo vadītāju Ievu Sutugovu.

"Ādažos dzīvo daudzi mani kolēģi, tāpēc turp sanāk doties ļoti bieži," atklāj dziedātāja un piebilst, ka Ādaži var lepoties ne vien ar Kultūras centru, kurā vienmēr ir prieks atgriezties, bet arī audzinātu publiku. "Ādažu publika vienmēr ir fantastiska, silta un mīļa," priecājas Ieva.

Svētku svinētājus 17 Dobeles koristi iecerējuši pārsteigt ar šova laikā izpildītajām un skatītāju iemīļotām dziesmām: "Atziedi, dvēsele", "Lillā limuzīns", "Noktirne", kā arī šajās dienās notiekot pēdējie mēģinājumi krāšņam dziesmu popūrijam.

Dziedātāja atzīst, ka nebūt nav bijusi stingra kora vadītāja, kas visu izlēmusi viena pati, neklausoties citos. "Visu darījām kopā: domājām, ko dziedāt un ko vilkt mugurā. Gribēju, lai tas ir kopdarbs, nevis visiem jādanco pēc manas stabules."

Ieva nenoliedz, ka konkurences garu starp koriem izjutusi visai spēcīgi, taču tā mijusies ar draudzību. "Lai cik kori būtu draudzīgi, konkurence, protams, bija jūtama. To šādā šovā nevar izskaust, jo visi grib uzvarēt. Visi bija mīļi un draudzīgi, bet, kad ar savu kori bija jādodas uz skatuves, tajā mirklī gan draugs vairs nebija neviens," smej Ieva.

"Koru kari" esot bijis neaizmirstams piedzīvojums, taču vislielākais ieguvums dziedātājai ir viņas vadītā kora dalībnieki. "Esam labos draugos un bieži tiekamies. Tā degsme, ar kādu viņi dziedātāja, neraugoties uz ilgajām mēģinājumu stundām, ir apbrīnojama!"

Viens mēģinājums kora vadītājai atmiņā palicis īpaši. "Tā bija ļoti aizņemta nedēļa un pamēģināt visiem kopā sanāca tikai vienu reizi. Tā nu kādu vakaru sākām pusvienpadsmitos vakarā, bet mājās bijām tikai pusastoņos no rīta. Tā sulīgi mēģinājām," atminas Ieva un atklāj, ka ar nogurumu cīnījušies visai oriģinālā veidā – spēlējot galda futbolu. "Tas ārkārtīgi veiksmīgi aizdzina nogurumu!"

Gaidot Mātes dienu, Ieva atklāj vēl kādu panākumu un enerģijas nogurumu. "Smaids. Tas vienmēr izkrāso cilvēku viskošākajās krāsās, un cilvēks uzreiz paliek ārkārtīgi gaišs. Var uzlikt dārgas rotas, uzkrāsot biezu make-up kārtu, bet, ja cilvēks nesmaidīs, tas nebūs nekāds glābiņš," visām Latvijas mammām vienmēr smaidīt novēl Ieva.