08.05.2013 15:03

Pie Kultūras ministrijas apbalvojumiem tiks arī Pierīgas mūzikas skolas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

10. maijā Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā Kultūras ministrija un Latvijas Nacionālais kultūras centrs pulcinās kultūrizglītības nozares talantīgākos audzēkņus un viņu skolotājus, lai pasniegtu Kultūras ministrijas apbalvojumus par nozīmīgiem sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs.

Šogad apbalvojamo pulkā būs 53 audzēkņi un viņu skolotāji no 20 mūzikas un mākslas izglītības iestādēm un pulciņiem, vēsta aģentūra LETA. Apbalvojumam tika saņemti 230 pieteikumi, kurus izskatīja Kultūras ministrijas izveidota žūrija Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietnieka Ulda Lielpētera vadībā. Komisijas sastāvā bija nozares eksperti no Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Latvijas Mākslas akadēmijas un Latvijas Kultūras akadēmijas.

Šā gada laureāti nopietnā konkurencē ir ieguvuši pirmās vietas mūzikas konkursos Itālijā, Lietuvā, Ukrainā, Baltkrievijā, ASV, Francijā, mākslas konkursos Japānā, Čehijā, Ungārijā, arī Latvijā vairāku starptautisko konkursu līmenis ir ļoti augsts. Katru gadu laureātu vidū ir Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas un Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas audzēkņi, tāpat kā mākslas jomā – Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkņi. Vienlaikus ikreiz priecē audzēkņu panākumi no reģionu skolām – Ogres Mākslas skolas, Baldones Mākslas skolas un Babītes Mūzikas skolas.