03.05.2013 12:29

Caur mākslu var atriebties vīriešiem

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Ja skatītāji smejas, tie ir lielākie aplausi, prieks un gandarījums," saka aktrise Aīda Ozoliņa, kas izrādē uz skatuves kāps ar diviem vīriem – Imantu Vekmani (no kriesās) un Jāni Kirmušku. "Ja skatītāji smejas, tie ir lielākie aplausi, prieks un gandarījums," saka aktrise Aīda Ozoliņa, kas izrādē uz skatuves kāps ar diviem vīriem – Imantu Vekmani (no kriesās) un Jāni Kirmušku. publicitātes

Īsts mīlas trijstūris piektdien, 3. maijā, pulksten 19 būs uz kultūras nama "Berģi" skatuves Garkalnes novadā, lai komēdijā "Mēs un mūsu sieva" ar humoru izspēlētu dažādas traģikomiskas situācijas iz dzīves.

"Latviešu skatītājam labs humors ir ļoti nepieciešams," pārliecināta aktrise Aīda Ozoliņa. Skatītājus bez maksas smīdinās trīs pieredzējuši aktieri – sievas lomā iejutīsies Aīda Ozoliņa, bet vīru lomās būs Jānis Kirmuška un Imants Vekmanis. Vīri patiešām būs divi, jo Aīdas atveidotā varone ir sieviete ar apgriezieniem.

"Savulaik kopā ar Jāni Jarānu un Zani Daudziņu spēlējām komēdiju "Es pērku jūsu vīru". Toreiz mana varone bija Skaidrīte, un arī šajā darbā esmu Skaidrīte. Tagad pēc daudziem gadiem ir radīta otrā sērija izrādei "Es pērku jūsu vīru", ko mēs kādreiz ar lieliem panākumiem spēlējām. Gan toreiz, gan tagad ir mīlas trijstūris. Toreiz es biju mīļākā, šoreiz pati esmu tā, kam ir gan divi vīri, gan mīļākais. Es tā smejos, ka caur mākslu ar savu varoni varu mazliet atriebties vīriešiem," savas izjūtas atklāj Aīda.

Galvenais izrādes jautājums ir, kā nodzīvo savu un laulības dzīvi tā, lai visi būtu laimīgi. "Ar šo komēdiju mēģinām atrast atbildi. Mana varone to mēģina atrisināt ļoti interesantā veidā – no sākuma viņa ir padomājusi pati par sevi. Viņai ir divi vīri – katrs savā pasaules malā – un vēl pa vidu čoms Londonā. Un es esmu tik brīnišķīga sieviete, ka, ja vīrieši cits par citu neko neuzzinātu, viņi būtu laimīgi. Uz šādiem mīlas trijstūriem un četrstūriem ir balstīta visa pasaules dramaturģija. Protams, ja tas neskar pašus, tad var pasmieties, bet, ja tā ir realitāte, tad nav nemaz tik smieklīgi. Mēs šīs lietas mēģinām atrisināt ar brīnišķīgu humoru. Parasti saka, ka skaistums glābs pasauli, bet mēs sakām, ka humors to glābs."

Atceroties izrādes tapšanas laiku, Aīda stāsta: "Kad lasījām izrādes tekstu, smējāmies ļoti, bet, kad jau sākām iestudēt, to darījām ar lielu nopietnību. Katrs aktieris zina, ka iestudēt labu komēdiju ir ļoti grūti un tas prasa lielu darbu. Lai tiešām būtu smieklīgi, mēs nedrīkstam kļūt banāli, pāršaut pār strīpu, jāprot noturēt balansu. Bet izrāde ik palaikam tiek uzlabota, vīri meklē pazīstamas situācijas ikdienas dzīvē. Mēs vēl esam tādā tapšanas stadijā."

Aktrise atklāj, ka pašai dzīvē divi vīri vienlaikus nav gadījušies, bet rit 34. laulības gads ar vienīgo. "No savas laulības pieredzes man ir, ko atcerēties, jo visas pērlītes un odziņas, ko izmantot uz skatuves, ņemam no savas privātās dzīves. Kā gan citādi?"